Magazin Svet

Reklama Marine Abramovič za Microsoft opozvana zbog optužbi za satanizam

Microsoft je odlučio da povuče novu reklamu sa nastupom Marine Abramovič nakon što su je zagovornici teorije zavere optužili da je povezana sa satanizmom.

Umetnica je bila glavna zvezda reklame za Majkrosoftove nove naočare za veštačku inteligenciju Hololens 2, koje omogućavaju korisnicima da vide digitalne projekcije u kombinaciji sa spoljašnjim svetom.

Abramovičeva je u mini-spotu diskutovala o svom novom projektu pomešane stvarnosti.

– Verujem da je umetnost budućnosti bez objekata. Ovo je samo čista transmisija emergije između umetnika i gledaoce. Za mene, pomešana stvarnost je odgovor – rekla je ona u snimku koji je naknadno obrisan na Youtube.

Snimak je ipak sačuvan, možete da ga pogledate u Twitter objavi ispod.

Objavljeni snimak je naišao da žestoke napade i doživeo rekordnih 24.000 ne-lajkova zbog optužbi da je umešana u satanizam, objavio je magazin Times.

Naime, teoretičar zavera i radio voditelj Aleks Džons je rekao u svojoj emisiji: “Koja tehnološka kompanija zaista želi Luciferovog sledbenika kao što je ona da bude zaštitno lice novog uređaja za pomešanu stvarnost zbog njene umetnosti?”

Marina Abramovič je postala meta desničarskih teoretičara zavere još 2016.

Aleks Džons se, inače, u Americi suočava sa optužbama za prodaju lažnog leka za koronavirus, uključujući i srebrnu pastu za zube, objavio je američki Insajder.

Njegov veliki obožavalac je američki predsednik Donald Tramp.

Život Marine Abramović: Majka je htela da je ubije, rano se udala za jednog Nešu, 3 puta je abortirala

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

70 Shares
Share via
Copy link