Magazin Svet

Pacovi pojeli 200 kg zaplenjenog kanabisa, policija se žali da ih se glodari ne plaše

pacov
Printscreen/Youtube

Policija u Indiji okrivila je pacove za uništavanje skoro 200 kilograma zaplenjenog kanabisa koji je držan u policijskim stanicama.

– Pacovi su male životinje i ne plaše se policije. Teško je zaštititi drogu od njih“, rekao je sud u državi Utar Pradeš – prenosi BBC.

Sud je zatražio od policije da dostavi zalihe kao dokaz u slučajevima trgovine drogom.

Sudija je naveo tri slučaja u kojima su marihuanu uništili glodari.

Dodao je da, kada je sud zatražio od policije da iznese zaplenjenu drogu kao dokaz, rečeno da su pacovi „uništili“ 195 kilograma kanabisa.

U drugom slučaju koji je uključivao 386 kilograma droge, policija je podnela prijavu u kojoj kaže da su „nešto“ kanabisa „pojeli pacovi“.

Sudija Čaudari je rekao da je oko 700 kilograma marihuane koju je policija zaplenila ležalo u policijskim stanicama u okrugu Matura i da je „sve to bilo u opasnosti od zaraze pacovima“.

On je rekao da policija nema stručnost da se bavi ovim pitanjem jer su pacovi bili „premali“. Jedini način da se zaplenjena roba zaštiti od „takvih neustrašivih miševa“, dodao je, bio je da se droga prodaje na aukciji istraživačkim laboratorijama i medicinskim firmama, a prihod ide vladi.

Poslanik Sing, visoki policijski zvaničnik okruga Matura, rekao je novinarima da su neke od količina marihuane uskladištene u policijskim stanicama u njegovoj blizini „oštećene zbog jakih kiša“ i da ih pacovi nisu uništili.

U 2018. godini, osam argentinskih policajaca je otpušteno nakon što su okrivili miševe za nestanak pola tone kanabisa iz policijskog skladišta. Stručnjaci su osporili tu tvrdnju, rekavši da je malo verovatno da će životinje pomešati drogu sa hranom i „da ga je pojela velika grupa miševa, u skladištu bi se našlo mnogo leševa“.

Lik spakovao živu mačku u kofer pa zapucao na aerodrom: Šok na pasoškoj kontroli (FOTO)

9 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap