Vesti Novi Sad

Od ludaka godine do najboljeg preduzetnika

Vlasnik novosadske kompanije Manual, Siniša Žarin, proglašen je za najboljeg preduzetnika u Srbiji za 2014. godinu. Konkurs tradicionalno organizuju dnevni list Blic i Sosijete Ženeral banka.

Nagrada “Blic preduzetnik u 2014.”, osim prestiža, ima i novčani deo, pa će Žarinu pripasti i 20.000 evra, a prema propozicijama konkursa u obavezi je da taj novac uloži u proizvodnju.
manual-torba
Siniša Žarin je pre 30 godina pokrenuo malu kućnu radionicu za prozivodnju predmeta od kože, a ubrzo je napustio posao u Naftagasu (današnji NIS). Zahvaljujući danonoćnom radu i kvalitetu kožnih proizvoda, proizvodnja je rasla, a brend Manual je brzo postao prepoznatljiv. Danas Manual izvozi na više kontinenata, a više od polovine proizvodnje namenjeno je izvozu.

– Kada sam napustio napusti posao u državnoj naftnoj kompaniji bio sam proglašen za ludaka godine, a sada imam firmu koja izvozi polovinu proizvodnje – rekao je Žarin i najavio da će zaposliti još 20 ljudi.

Pored proizvodnog dela, u vlasništvu kompanije je “Manual – muzej zaboravljenih umetnosti”, smešten u Kineskoj četvrti u Novom Sadu.

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

31 Shares
Share via
Copy link