Dogadjaji Vesti Novi Sad

Mame Novosađanke – od Facebook grupe do udruženja

“Mame Novosađanke” su od Facebook grupe prerasle u Udruženje koje će se baviti poboljšanjem života majki i dece. Ove Novosađanke su organizovale nekoliko društveno-odgovornih akcija.

mame-novosadjanke-dogadjaj
Foto: Luftika

– Planiramo da nastavimo sa našim akcijama, ali će one biti mnogo veće i jače nego što su do sada bile – kaže mama Novosađanka Svetlana Bogićević i dodaje da će raditi na edukaciji makji i pružanju prve pomoći.

mame-novi-sad
Foto: Luftika

Prva akcija koju su mame Novosađanke organizovale kao Udruženje je takmičenje u pravljenju kolača. Jedna od članova stručnog žirija je bila i Ena Popov, mama Novosađanka.

Više o tome šta kažu mame Novosađanke o zdravoj ishrani

mame-novosadjanke-novi-sad
Foto: Luftika

Ideja o osnivanju udruženja se sama nametnula, ističu mame, kao logična nadogradnja svih akcija koje su organizovale kao neformalna grupa. Grupa „Mame Novosađanke“ sada ima oko 6.300 članica. Do sada je organizovala druženja majki sa decom, edukativne radionicena razne teme(predavanje iz prve pomoći za majke, radionica o ishrani i vežbama za lepu liniju, predavanjenutricioniste na temu pravilne ishrane dece, časovi samoodbrane za mame), Mamin bazar, kao i nekoliko humanitarnih akcija.

Mame Novosađanke najavljuju da će se udruženje baviti poboljšanjem života majki i dece u Novom Sadu i okolini.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Avatar

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

103 Shares
103 Shares
Share via
Copy link