Magazin

Majka učenice upala u školu i redom tukla đake

U Leskovcu se desila prava drama u petak u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić” jer je majka jedne devojčice upala u školu i počela da tuče sve učenike redom. Ona je, kako se navodi, tim potezom želela da zaštiti svoje dete za koje tvrdi da je bilo zlostavljano.

Prema saznanjima Politike, L. Ž. je bila revoltirana, kako je govorila u školi, zbog toga što njenu ćerku učenici maltretiraju. O tom problemu razgovarala je i s razrednim starešinom, koji je obećao da će ispitati ceo slučaj i u tom trenutku izgledalo je da će se sve mirno završiti.

– Posle razgovora s razrednim starešinom L. Ž. je, na malom odmoru između 5. i 6. časa, najpre galamila na hodniku ispred odeljenja. Zatim je ušla u odeljenje u kome je bilo dvadesetak učenika, vikala i vređala da bi ih potom fizički napala. U tom napadu, dok su sva izbezumljena deca vrištala, petoro dečaka i devojčica L. Ž. je izgrebala, a šestog dečaka je udarila pesnicom po nosu. Malo je nedostajalo da nos bude polomljen – priča jedan od roditelja, koji je ranije došao u školu i čekao da počne roditeljski sastanak u drugom odeljenju, prenosi Jugmedija.

Zbog incidenta i neopisive galame nastava je bila prekinuta u više odeljenja ove škole, a kasnije je majka odvela ćerku kući.

U trenutku incidenta, direktor Predrag Zdravković nije bio u školi. Roditelji, koji su došli zbog sastanka, prijavili su slučaj policiji i Školskoj upravi. Povređeni đaci odvedeni su u Opštu bolnicu u Leskovcu gde su im sanirane povrede. Dobili su i lekarska uverenja.

– Posebno mi je žao što se sada o našoj školi po drugi put piše o incidentima, iako imamo sjajne rezultate. Naši đaci osvajaju brojne nagrade na takmičenjima i jedina smo vaspitno-obrazovna ustanova na jugu Srbije koji ima u sedmom i osmom razredu specijalizovano matematičko odeljenje i odlične đake – kaže direktor Zdravković, koji je na toj dužnosti godinu dana, uz naglasak da je duboko potresen novonastalom situacijom.

Moga Luku maltretiraju 7 godina, pokušali su da ga bace sa trećeg sprata škole

Ana Matković

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Ako su stvarno ta deca zlostavljala devojčicu od te mame, onda su zaslužila da budu po hitnom popstupku premeštena u dom..pa nek se tamo…a ova majka je samo reagovala kao iskren roditelj i netreba da bude kažnjena! Šta se bre ćuti..i kome…

    • Slazem se. Skola nista ne preduzima po pitanju problematicne dece a kada se desi nesto ovako onda su krivi roditelji.

  • A kad ste pisali o njihovim sjajnim rezultatima, umišljeni građani gradova…

    • Slazem se. Ako su pedagozi i nastavnici nesposobni da rese problem, a za to su skolovani, ne treba ni roditelji da sede skrstenih ruku. Setimo se samo Alekse iz Nisa… deca moraju znati ako koriste silu, moraju biti spremni za posledice

OGLAS

688 Shares
688 Shares
Share via
Copy link