Magazin Srbija

Uz pomoć Fejsbuk grupe spojeni majka i sin sa juga Srbije

vranje_stosic
Foto: Jugmedia

Grupa “Poljanica i Klisura Vranje” koju na Fejsbuk vodi Novica Cvetković, iz sela Vlase u Poljanici kod Vranja, odavno je žiteljima ovog kraja prozor u svet.

Zato kad god požele da saznaju najnovije informacije o dešavanjima u njihovoj okolini, obližnjim gradovima, zemlji i svetu oni obavezno otvore tu stranicu i ne retko ispod ispod svakog objavljenog priloga ostave svoje komentare.

Ova stranica se u vreme božićnih praznika bukvalno usijala od komentara kada je objavljeno da je u selo Mijovce viđena psihički obolela šezdesetogodišnja žena kako besciljno luta njihovim krajem, piše Jugmedia.

Mnogi su i ovoga puta, na osnovu negativnog iskustva u svojoj sredini, osudili nebrigu porodice prema ovoj ženi za koju se ispostavilo da se zove Vesna Krstić i da živi u selu Nakrivanj kod Vučja.

Svi su, međutim, bili ponosni na svoju sugrađanku Maricu Stanković, koja je nahranila ovu ženu, a potom slikala i poslala, administratoru grupe Novici da je objavi na fb stranicu u slučaju da je neko od njenih traži.

poljanica_vranje
Foto: Jugmedia

Marica je u svoju kuću primila i Srđana, sina ove žene, koji je peške, preko planine Kukavice, prevalivši punih četrdeset kilometara došao do njih u nadi da će svoju majku naći u ovom selu.

On, međutim, nije mogao da je pronađe jer je njegova majka već bila napustila ovo selo i uputila se u pravcu sela Crcavac koje se nalazi na teritoriji grada Leskovca, a čiji žitelji su obavestili policiju koja ju je potom odvezla porodici u Vučje.

Iako su o ovoj priči sa srećnim krajem obavešteni svi članovi grupe mnogi i dalje ne prestaju da komentarišu.

Ovoga puta najpozitivnije komentare pobrao je administrator Novica koji je uspešno završio još jednu važnu misiju spasavanja jednog ljudskog života.

Desetak sela na jugu Srbije već 20 dana bez struje, meštani se samo proleću nadaju

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link