Magazin

„Ja tugujem, a on mi lajkuje slike na Fejsbuku“: Majka preminulog dečaka iz Bačkog Petrovca ogorčena na bivšeg muža

backi-petrovac-decak-smrt
FOTO: ZLATKO ČONKAŠ, DRUŠTVENE MREŽE / RINGIER

Miroslava M., majka nesrećnog dvogodišnjaka koji se u nedelju ugušio od dima u porodičnoj kući u Bačkom Petrovcu gde je živeo sa ocem R.P. i dva maloletna brata neutešno priča da ih takva teška tragedija možda ne bi ni snašla da je ona dobila starateljstvo nad svojom decom a ne njen bivši suprug koji joj se, kako kaže, praktično ruga lajkujući njene statuse na fejsbuku u kojima se oprašta od svog anđela.

Kako priča za „Blic„, prava istina je da ona nikada ne bi ostavila svoju decu a da je njen bivši suprug upravo to uradio i da mu to nije bio prvi put.

– Ostavio je našeg najmlađeg sina da se uguši, a posle mi je lajkovao status na fejsbuku kada sam profilnu fotografiju zamenila samo crnom pozadinom u znak žaljenja i tuge i kada su mi prijatelji izjavljivali saučešće. Eto dokle je to otišlo. Da ja tugujem a on da lajkuje moju tugu. Eto kakav je to čovek – kaže neutešna Miroslava.

Otac dvogodišnjeg mališana koji se u nedelju ugušio od dima u porodičnoj kući u Bačkom Petrovcu pušten je na slobodu nakon što mu je posle incidenta određeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati.

Kako za „Blic“ kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu osumnjičeni R.P. se tereti da je počinio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti za šta je predviđena kazna zatvora do tri godine ukoliko je to krivično delo učinjeno iz nehata.

Podsetimo, mališan je stradao u požaru u porodičnoj kući u Kulpinskoj ulici gde je živeo sa ocem i dva starija maloletna brata.

Majka nesrećnog mališana Miroslava kaže da se ona od razvoda sa R.P. borila za starateljstvo nad decom jer ju je prema njenim rečima osumnjičeni izbacio iz kuće i smatra da do takve tragedije ne bi ni došlo da su deca bila pod njenim nadzorom jer ih ona nikada ne bi ostavila same.

– Još dok smo živeli zajedno dešavalo se da ja ne budem kod kuće i da mislim da on čuva decu a on ih ostavi same i ode u kafanu ili u kladonicu. Ja sam čula da on uopšte nije otišao po povređenog sina kako se prvobitno pričalo već do prodavnice i da je usput svratio u kafanu a da je moje dete uključilo ringlu na kojoj je bila neka plastična činija koja se zapalila i ugušila ga.

Potom je njegova tetka iz ambulante došla sa detetom koje se povredilo na nekoj sportskoj manifestaciji i zatekla mališana bez svesti.

Druga verzija jeste da je on otišao po povređenog sina da ga odveze kod lekara a da je tetka otišla kući da pričuva našeg anđela i zatekla ga u dimu bez svesti jer se navodno zapalio ručak koji je moj bivši muž ostavio na ringli – prepričava naša neutešna sagovornica verzije koje je čula da su dovele do tragedije koja je njenu porodicu zavila u crno.

Nesrećni mališan biće sahranjen danas na mesnom groblju u Bačkom Petrovcu a prema preliminarnim rezultatima istrage on je preminuo od gušenja usled previše izlaganja dimu bez obzira na brzu reakciju lekara Hitne pomoći koji su dali sve od sebe da ga spasu i reanimirali ga sve vreme na putu do Dečije bolnice u Novom Sadu gde je izdahnuo.

Dečak (2) ostao sam u kući s upaljenim šporetom i ugušio se, otac uhapšen

166 Shares
166 Shares
Share via
Copy link