Film Magazin

Ona živi od poziranja i gubi kontrolu nad životom

Majda, sredovečna žena suočena sa menopauzom i gubitkom mladalačke lepote, zaljubljena je u mladog studenta sa časova slikanja na kojima pozira za aktove. Da li će Majda uspeti da ga zavede, sakrije svoje nesigurnosti i izbegne susret sa gorkom istinom starenja?

Majdine poze

majdine-poze-film

Ukratko, ovo je priča koju priča film u nastajanju Majdine poze. O tome kako ti možeš da doprineseš ovom filmu, pročitaj ispod. Majdine je realna priča iz života žene koja je napustila svoj dom u potrazi za boljim poslom i budućnosti, ispričana na poetski, stilizovan način. Priča kombinuje specifičnu balkansko-mediteransku senzualnost sa misterioznošću Praga.

Majdine poze može da deluje kao još jedan film o neuspešnoj ljubavi, ali zapravo nije film o još jednoj očajnoj ženi, već o ženi i njenom putovanju ka samootkrivanju. Kroz film, ekipa deli priču inspirativne žene, koja zbog svoje čežnje gubi kontrolu nad svojim životom.

To je film o ugroženim članovima našeg društva, o ženama koje ne uspevaju da vide svoju unutrašnju snagu i lepotu, koje su zanemarile svoju instinktivnu mudrost i padaju u zamku romantike, u iluziju ljubavi, nešto sa čime smo se svi susreli na neki način u životu. Majdina ludost je aspekat ženstvenosti doveden do krajnjih granica, koju oživljava neverovatna češka glumica Monika Kobrova.

Priču je napisala Dora Šustić, hrvatska spisateljica, režiserka i studentkinja dramaturgije, nakon što ju je inspirisao novinarski tekst o beogradskim golim modelima. Kroz saradnju sa Monikom, rođena je protagonistkinja Majda.

– Naš film je priča o taštini, nespremnosti da se prihvati lepota promene i transformacije – kaže Dora.

Pobednik festivala

U maju 2016. godine, projekat je nagrađen za najbolji Pitch, na Festivalu hrvatskog kratkog filma “Kratki na brzinu”. Kao glavnu nagradu, film će imati priliku da otvori festival u maju 2017.

– Deo novca smo dobili od festivala kao nagradu i deo od FAMU, ali i dalje nedovoljno da završimo film. Usred produkcije smo naleteli na finansijsku prepreku. Da skratimo priču, vaš doprinos će direktno učiniti mogućim da završimo naš film! – kaže Lidia Teleki, producentkinja filma.

Kako možete doprineti filmu?

– Trenutno pokušavamo da skupimo 6000$ da bismo završili film na vreme Budžet filma je zapravo mnogo veći, kada se uzmu u obzir lična sredstva koja smo već uložili u film. Sav novac koje prikupimo biće uložen u produkciju filma. Trenutno smo na pola puta, ali da bismo ispričali Majdinu priču kako dolikuje, potrebno nam je još pet scena da inkomporiramo u već postojeći materijal – objašnjava Lidia.

majdine-poze-Urska-Savic
Jane Spasik and Kobra Kobrová / Foto: Urška Savič

Možete da date svoj doprinos na ovom linku.

Za svaki doprinos, postoji mala nagrada, skromno hvala od ekipe filma: direktan link ka preuzimanju filma, DVD, potpisani poster, poziv na premijeru, upoznavanje sa celom ekipom ili originalno umetničko delo.  A kao najsočnije nagrade, imate priliku da postanete saradnik ili čak izvršni producent filma!

– Ako ne možete da doprinesete novčano, bez brige. Samo, molim vas, imajte na umu da je svaki oblik podrške dobrodošao, tako da molim vas delite delite i delite! Pratite nas na fejsbuku i pozovite prijatelje da nas prate. Ako imate neka pitanja, slobodno nas kontaktirajte poručuje Lidia.

Pročitajte kako je nastao drugi srpski crtani film

Aleksandar Ivanišević

Reporter lutalica iz XX veka. Konfliktna ličnost.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

87 Shares
Share via
Copy link