majdine-poze-1
Film Magazin

Ona živi od poziranja i gubi kontrolu nad životom

Majda, sredovečna žena suočena sa menopauzom i gubitkom mladalačke lepote, zaljubljena je u mladog studenta sa časova slikanja na kojima pozira za aktove. Da li će Majda uspeti da ga zavede, sakrije svoje nesigurnosti i izbegne susret sa gorkom istinom starenja?

Majdine poze

majdine-poze-film

Ukratko, ovo je priča koju priča film u nastajanju Majdine poze. O tome kako ti možeš da doprineseš ovom filmu, pročitaj ispod. Majdine je realna priča iz života žene koja je napustila svoj dom u potrazi za boljim poslom i budućnosti, ispričana na poetski, stilizovan način. Priča kombinuje specifičnu balkansko-mediteransku senzualnost sa misterioznošću Praga.

Majdine poze može da deluje kao još jedan film o neuspešnoj ljubavi, ali zapravo nije film o još jednoj očajnoj ženi, već o ženi i njenom putovanju ka samootkrivanju. Kroz film, ekipa deli priču inspirativne žene, koja zbog svoje čežnje gubi kontrolu nad svojim životom.

To je film o ugroženim članovima našeg društva, o ženama koje ne uspevaju da vide svoju unutrašnju snagu i lepotu, koje su zanemarile svoju instinktivnu mudrost i padaju u zamku romantike, u iluziju ljubavi, nešto sa čime smo se svi susreli na neki način u životu. Majdina ludost je aspekat ženstvenosti doveden do krajnjih granica, koju oživljava neverovatna češka glumica Monika Kobrova.

Priču je napisala Dora Šustić, hrvatska spisateljica, režiserka i studentkinja dramaturgije, nakon što ju je inspirisao novinarski tekst o beogradskim golim modelima. Kroz saradnju sa Monikom, rođena je protagonistkinja Majda.

– Naš film je priča o taštini, nespremnosti da se prihvati lepota promene i transformacije – kaže Dora.

Pobednik festivala

U maju 2016. godine, projekat je nagrađen za najbolji Pitch, na Festivalu hrvatskog kratkog filma “Kratki na brzinu”. Kao glavnu nagradu, film će imati priliku da otvori festival u maju 2017.

– Deo novca smo dobili od festivala kao nagradu i deo od FAMU, ali i dalje nedovoljno da završimo film. Usred produkcije smo naleteli na finansijsku prepreku. Da skratimo priču, vaš doprinos će direktno učiniti mogućim da završimo naš film! – kaže Lidia Teleki, producentkinja filma.

Kako možete doprineti filmu?

– Trenutno pokušavamo da skupimo 6000$ da bismo završili film na vreme Budžet filma je zapravo mnogo veći, kada se uzmu u obzir lična sredstva koja smo već uložili u film. Sav novac koje prikupimo biće uložen u produkciju filma. Trenutno smo na pola puta, ali da bismo ispričali Majdinu priču kako dolikuje, potrebno nam je još pet scena da inkomporiramo u već postojeći materijal – objašnjava Lidia.

majdine-poze-Urska-Savic
Jane Spasik and Kobra Kobrová / Foto: Urška Savič

Možete da date svoj doprinos na ovom linku.

Za svaki doprinos, postoji mala nagrada, skromno hvala od ekipe filma: direktan link ka preuzimanju filma, DVD, potpisani poster, poziv na premijeru, upoznavanje sa celom ekipom ili originalno umetničko delo.  A kao najsočnije nagrade, imate priliku da postanete saradnik ili čak izvršni producent filma!

– Ako ne možete da doprinesete novčano, bez brige. Samo, molim vas, imajte na umu da je svaki oblik podrške dobrodošao, tako da molim vas delite delite i delite! Pratite nas na fejsbuku i pozovite prijatelje da nas prate. Ako imate neka pitanja, slobodno nas kontaktirajte poručuje Lidia.

Pročitajte kako je nastao drugi srpski crtani film

Luftika

Share Tweet Share Share Follow