Magazin

Svašta se nađe uz malo preturanja po papirima: Ministarka kulture, na primer, pronašla dokaze o vezi države i mafije

Ministarka kulture i informisanja Srbije, Maja Gojković, podelila sa građanima svoje otkriće. Naime, ministarka je šokirana koliko je daleko otišla povezanost kriminalne grupe Veljka Belivuka sa kulturom nakon što je pronašla ugovore na kojima su potpisi vođa mafije.

“Naišla sam, uz pomoć zaposlenih u Ministarstvu, na dokumente koji nisu mogli da se završe bez pomoći iz samog Ministarstva. Verujem da će se otkriti kako je došlo do toga da na određenim ugovorima osvanu baš njihovi potpisi”, rekla je ministarka za kanal „Vesti“.

“Vidim da se već pominju neka mesta, neki poslovni prostori, eto to mogu da kažem, a koji su povezani sa ovim kriminalcima… Blizu smo da se sve razotkrije i da se otkrije kako je ovaj lanac išao i preko Ministarstva kulture”, kaže ministarka i naglašava da je oprezna sa izjavama jer je istraga u toku.

Gojkovićeva je kaže da je šokirana i da niko nije mogao da pretpostavi da su kriminalne grupe „pustile pipke“ u kulturu. U pronađenim papirima su i određeni ugovori na kojima stoje potpisi onih koji su etiketirani kao vođe mafije.

“Bila sam šokirana, nije mi bilo svejedno i jasno je da su to vrlo opasni ljudi. Imam svest da moram da se borim protiv toga, da nemam prava da bilo šta sakrivam radi svog mira i zato sam odnela i predala papire. Verujem da će se otkriti kako je došlo do toga da na određenim ugovorima osvanu baš njihovi potpisi”, kaže Gojkovićeva.

Ministarka kulture i informisanja kaže da pomno prati medije jer se iz njih može nazreti da li je neko od ministara znao šta se dešava.

Ko bi rekao da malo preturanja po papirima donosi ovakva otkrića.

Izvor: NovaS

Ikodinović: Belivukovu grupu napravila je država, bili su produžena ruka vlasti

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
120 Shares
120 Shares
Share via
Copy link