Magazin

Oni svoje mačke dovode na posao, a ako udome novu dobijaju i novčani bonus (VIDEO)

<img src="https://i.ytimg.com/vi/vd21SH6zAX4

Japanska IT firma „Ferray Corporation“ iz Tokija već dve decenije je pionir na polju stvaranja što prijatnije radne atmosfere za svoje zaposlene. Do sada su uvodili mnoge inovativne mere sa ciljem smanjena stresa radnika, a jedna od najučinkovitijih vezana je za mačke.

Naime, vlasnika Hidenobu Fukudu je još 2000. godine jedan od radnika zamolio da sa sobom na posao dovede i svoju mačku, a zatim je šef ovaj ritual dopustio svima. Skoro dve decenije kasnije, kancelarije sa svojim vlasnicima deli i devet mačaka.

Svako jutro, mačke dolaze na posao s vlasnicima. Obroke dobijaju tačno u podne i ponovo u sedam uveče. Novi pripadnici kolektiva imaju zadatak da im daju hranu i vodu, kao i da počiste za njima.

„Mačke dremaju tik pored nas. To ima smirujuće dejstvo“, otkriva PR kompanije Eri Ito, a prenosi021.

Vlasnik firme ističe da nijedna mačka nije kupljena, već je reč o udomljenim životinjama koje su bile napuštene. On i sam podstiče ljude da udomljavaju napuštene mačke iz krcatih prihvatilišta i azila, gde ove životinje neretko uspavaju.

„Svakome ko udomi mačku, mesečno dajem 5.000 jena (40 evra)“, kaže Fukuda.

Iako u kancelariji vlada sklad između ljubimaca i ljudi, dogodi se da mačke, na primer, pređu preko telefona i prekinu razgovor koji je u toku ili skoče na tastaturu dok se na njoj kuca nešto važno.

Međutim, uprkos takvim povremenim ometanjima, kolektiv firme je i više nego zadovoljan njihovim prisustvom, koje im donosi mir za vreme radnog vremena.

16 zapanjujućih činjenica koje sigurno niste znali o mačkama

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

134 Shares
134 Shares
Share via
Copy link