Magazin

Ceo grad traži toksičnu mačku, građanima zabranili da je dodiruju ako je sretnu

macka-fukujama

Grad Fukujama u Japanu je u stanju pripravnosti zbog mačke koja je upala u rezervoar opasnih hemikalija i nestala bez traga.

Zvaničnici u ovom gradu, koji je u prefekturi Hirošima, rekli su da su pojačali patrole i upozorili građane da se ne približavaju zaraženoj mački, koja je poslednji put viđena na nekoliko sigurnosnih snimaka kako napušta fabriku oplata u nedelju, 10. marta, piše NIN.

Jedini trag koji je mačka ostavila jesu otisci šapa koje je radnik u fabrici otkrio narednog dana. Otisci su ga doveli do tri metra duboke bačve sa heksavalentnim hromom, koji se koristi za prerađivanje skoro svih hromnih ruda. Isto tako, u pitanju je hemikalija koja izaziva rak i može da izazove osip i upalu ako se dodirne ili udahne, rekli su zvaničnici.

Mačka još uvek nije pronađena, i ne zna se ni da li je preživela, rekao je zvaničnik iz Fukujame.

Akiro Kobajaši, direktor fabrike „Nomura Meki Fukujama“ (Nomura Mekki Fukuyama), rekao je da je čaršav koji je prekrivao bašvu bio pocepan kada su se zaposleni vratili na posao u ponedeljak ujutru.

Zaposleni u ovoj fabrici obično nose zaštitnu odeću i među osobljem nisu bili prijavljeni nikakvi zdravstveni problemi, dodao je Kobajaši.

Prema stručnjacima, male su šanse da bi mačka mogla dugo da preživi nakon kontakta sa supstancom.

– Čak i ako bi krzno zaštitilo kožu od momentalnog dobijanja velikih opekotina, mačke čiste krzno ližući ga, tako prebacujući korozivni rastvor u usta. Pretpostavljam da je mačka, nažalost, uginula ili će uskoro da ugine od hemijskih opekotina – rekla je Linda Šenk, sa Instituta Karolinska u Švedskoj.

Kako je smrt jednog mačka izazvala bes širom Rusije, hiljade ljudi traži osvetu

Čitajte Luftiku na Google vestima

oznake
script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link