Magazin

Stefan ojadio lutriju Rumunije, Australije i SAD, 14 puta ‘ubo’ džekpot i osvojio 30 miliona $

novac-dolari-bogatstvo

Matematičar Stefan Mandel dobio je na lutriji 14 puta osmislivši specifičnu dobitnu formulu koja je gotovo uvek palila, prenosi San.

Dok u doba komunizma živeo u Rumuniji, osvojio je više od deset džekpot.

Mandel je samo hteo da se izvuče iz siromaštva

Mandel je radio kao ekonomista u kasnim 1950-im kada je počeo da smišlja kako da se izvuče iz dubokog siromaštva. Utvrdio je da je lutrija najbolji način da stekne bogatstvo koje bi ga moglo odvesti u zemlju sa više mogućnosti, pa je počeo da smišlja svoju formulu.

Na kraju je otkrio savršenu matematičku formulu koja je mogla da predvidi pet od šest dobitnih brojeva.

Iako je ova specifična formula pomogla Mandelu da predvidi brojeve na rumunskoj lutriji, promenio je strategiju kada se preselio u Australiju. Umesto da osmisli formulu koja predviđa brojke, odlučio je da je najbolji način da poveća svoje šanse kupovinom što je moguće više listića.

Dakle, stvorio je neku vrstu lutrijskog posla udruživši se sa investitorima koji bi mu davali novac kako bi on mogao da kupiti gomilu listića, a zatim bi sa njima podelio dobitak.

Nakon njegovog 13. ukupnog dobitka, doneseni su mnogi zakoni koji su ga sprečili da legalno nastavi svoj posao sa lutrijom, a tada je sreću odlučio da okuša u SAD-u.

Kibicovo Virdžiniju i uzeo više od 30 miliona dolara

Zakoni o lutriji si u  to vreme tamo dopuštali igračima da ispisuju svoje listiće kod kuće, što znači da je svako mogao da igra ako dostavi sopstvene listiće do prodajnog mesta. Analizirajući sve različite opcije lutrije u SAD, Mandel se namerio na lutriju Virdžinije jer je imala samo 7.1 miliona kombinacija brojeva.

Ne samo da je u Virdžiniji osvojio 27 miliona dolara nego i mnoštvo nagrada za drugo i treće mesto, što je dalo ukupni iznos od preko 30 miliona dolara.

Za Mandela je to bio 14., a ujedno i poslednji dobitak na lutriji.

Izvor: espreso.co.rs

Snežana dobila zelenu kartu na lutriji i nagradu na izboru za Mis Kalifornije

73 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap