Magazin

Luk Blek se slomio u Dnevniku zbog tragedija u Srbiji, nije mogao da zadrži suze (FOTO)

luk-blek-suze
Foto: Printscreen RTS

Predstavnik Srbije na Evroviziji, Luk Blek, nije mogao da zadrži suze kada se danas, uoči svog sutrašnjeg nastupa na Eurosongu, uključio u Dnevnik na Javnom servisu.

Luk Blek se u program uključio direktno iz Liverpula, gde se trenutno nalazi srpska delegacija, a s njim je bila i novinarka Duška Vučinić.

Njih dvoje su nosili crne majice na kojima je bilo ispisano „OŠ Vladislav Ribnikar“, a govorili su o tome kako se poruka njegove pesme „Samo mi se spava“, nažalost, poklopila sa tragičnim događajima koji su Srbiju zavili u crno, prenosi Kurir.

– Evrovizija je veseo događaj. Za nas ove godine nije. Od prošle nedelje smo isključivo fokusirani i u mislima sa Srbijom, sa nastradilima i njihovim bliskima. Srećom, organizatori i ostali učesnici imaju ogromno razumevanje za nas i našeg predstavnika – započela je Duška.

– Slažem se sa Duškom. Stvarno su bili divni, pokazali reči podrške za Srbiju. Mislim da je bilo dobro što su to uradili. Nama je u celom timu mnogo žao zbog događaja koji su se desili. Sve naše misli su sa ljudima koji su pogođeni ovom tragedijom – dodao je Luk.

luk-blek-suze-2
Foto: Printscreen

– Kad si pisao ovu pesmu, sigurno nisi mislio na ovako nešto, ali ona je više nego intenzivna ovog puta, što dodaje novu dimenziju tvom učešću – nastavila je novinarka.

– Nisam srećan, poruka pesme je još ranije govorila o strahovima, nemilim događajima, ali je mnogo teže kad se desi nešto što je bliže vašem srcu, u Srbiji. Da ne bih previše dužio, daću sve što imam da prenesem tu poruku koja je nažalost aktuelna kod nas – rekao je Blek brišući suze.

Zbog tragičnih događaja Javni servis prenos Evrovizije neće emitovati na prvom, već na trećem programu RTS-a, što je danas i saopšteno javnosti.

Luk Blek je inače na ceremoniji otvaranja Evrovizije na svojoj je plavoj košulji imao crnu trakicu u znak žalosti prema tragično stradalima u rodnoj zemlji.

luk-blek
Foto: Printscreen

Prvo polufinale Evrovizije održaće se sutra, 9. maja, kada će se srpski predstavnik i nastupiti, a finale je zakazano za subotu, 13. maj.

„Imam šifru F23.8, bolujem od poremećaja ličnosti“: Luke Black progovorio o ličnoj borbi

76 Shares
Share via
Copy link