Novi Sad Vesti

Besplatan prevoz iz Novog Sada na blokade i protest protiv Rio Tinta u Loznici

Foto: Facebook/ Miran Pogačar

Novosadski aktivisti organizovali su prevoz Novosađana na blokade i proteste protiv Rio Tinta u Loznici, najavljene za subotu 15. januara.

Vesna Galečić iz Udruženja OSNA potvrdila je za portal 021 da je autobuski prevoz besplatan i da se građani za mesto u autobusu mogu prijaviti preko društvenih mreža.

– Kao i obično, dajemo organizacionu podršku, u tom smislu da samo treba da dođu i da iskažu volju da pokažu svoje nezadovoljstvo i svoju solidarnost sa građanima iz doline Jadra. Autobus je veliki i ima 57 mesta, još je nekih 20 ostalo, tako da slobodno neka se javljaju da što brže izorganizujemo celu tu priču – navodi Galečić i dodaje da će, ukoliko bude više prijavljenih, pokušati da nabave još jedan autobus.

Za prevoz je moguće prijaviti se putem onlajn formulara (OVDE), nakon čega će zainteresovani biti obavešteni SMS porukom o mestu i vremenu polaska.

Sa Novosađanima su i aktivisti iz Bačke Palanke i Temerina. Plan za subotu, 15. januar je nalaženje sa ljudima iz pokreta „Ne damo Jadar“, nakon čega se ide na blokadu graničnog prelaza Trbušnica, kod Loznice.

Ovo je prva blokada graničnog prelaza od kada su počeli protesti protiv Rio Tinta, a premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je ranije da će država „odgovoriti“ ukoliko do iste dođe.

Osim najavljene blokade graničnog prelaza Trbušnica kod Loznice, na koju je pozvana cela Srbija, nezadovoljni građani blokiraće i raskrsnicu kod Sava centra u Beogradu.

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

136 Shares
136 Shares
Share via
Copy link