Lifestyle

Promenite ove tri loše navike i bićete zaista srećni

Bez obzira na životne okolnosti i situacije sa kojima se svakodnevno suočavamo, svako od nas može da bude srećan. Ipak, prečesto smo nesrećni, a psiholozi kažu da je za osećaj sreće dovoljno da promenimo samo tri loše navike koje nas vuku u očaj.

Zbog čega nam je ponekad toliko teško da budemo srećni? Ako izuzmemo loše okolnosti i stvari na koje apsolutno ne možemo da utičemo, ostaje nam jedino da pogledamo duboko u sebe i otkrijemo uzrok naše nesreće, piše City magazine.

Mnogi psiholozi smatraju da se recept za uspeh krije u menjanju tri posebno loše navike, kojima defakto sabotiramo svoju šansu da budemo srećni. Kukanje, zapostavljanje sebe i prokrastinacija su najgore što možemo učiniti sebi, a evo i zašto.

Kukanje

Kukanje je neprijatelj sreće. Koliku god da satisfakciju osetimo kada „izbacimo sve iz sebe“, to je samo privremeno zadovoljstvo koje će brzo biti zamenjeno očajem. Nema ništa loše u izražavanju nezadovoljstva ako to dovede do pozitivne promene ponašanja.

Konstantno kukanje bez nastojanja da se nešto promeni, s druge strane, samo će dovesti do još veće frustriranosti, a na kraju i apatije.

Zapostavljanje sebe

Male su šanse da ćete biti srećni ako ne vodite računa o sebi. Kako ćete uživati u životu, ako niste dovoljno ispavani, niste zadovoljni svojom kilažom, i nemate energiju da završite ono što ste započeli?

Pre nego što dobijete šansu da budete srećni, morate malo da zavrnete rukave, poradite na sebi i ne dozvolite letargiji i besciljnosti da vas opet uzmu pod svoje.

Prokrastinacija

Odlaganje obaveza neće dobro uticati na vaše blagostanje. Prokrastinacija je pre svega veoma stresna, jer u trenucima kada ne radimo ono što bi trebalo da radimo, mi ne možemo ni stvarno da se zabavljamo.

Kada tako bežimo od odgovornosti i napora, mi u suštini postajemo psihički slabija osoba, koja nije u stanju da se suoči sa novim izazovima.

8 čudnih ženskih imena koja ćete obožavati i svi znače SREĆA

Share via
Copy link