dubrovnik
pixabay.com
Film Lifestyle Putovanja

Lista destinacija za prave fanove Igre prestola

Dok sa nestrpljenjem čekate narednu sezonu omiljene serije Igre prestola, pronađite neku drugu zanimaciju, hobi, a budući da je sezona godišnjih odmora u toku, zanimljivo putovanje takođe je dobra ideja. Do naredne epizode ipak imate devet meseci čekanja, te je ispred vas lista mesta i predela koji su ili poslužili kao inspiracija, ili su tu zapravo snimane scene, što predstavlja sjajne destinacije za prave fanove ove serije.

Kraljeva luka

dubrovnik_igra_prestola
Izvor: harpersbazaar.com, pixabay.com

Centar Sedam kraljevstava – Kraljeva luka je jedan od najvažnijih lokaliteta cele serije i izgleda odlično. Za sve one kojima je ovo omiljeno mesto u seriji, idealna destiacija je Dubrovnik. Iako su scene Kraljeve luke snimane na više lokacija, Dubrovnik ipak najviše liči, zahvaljujući crvenim krovovima. Osim toga, posetite i Split, i videćete da i on ima dosta sličnosti sa Kraljevom lukom.

Dorne

sevilja_igra_prestola
Izvor: harpersbazaar.com, pixabay.com

Kuća Marteli je puna predivnih bašti i zadivljujuće arhitekture, pomalo estravagantna u celokupnom utisku. Ako vam se Dorne svideo Real Alcázar u Sevilji, srednjovekovna kraljevska palata, prvobitno urađena od strane muslimanksih vladara u 10. veku je nešto što morate posetiti.

Zid

island_igra_prestola
Izvor: harpersbazaar.com, pixabay.com

Onima koji nisu ostali ravnodušni na scene kod masivnog ledenog Zida koji sprečava Bele hodače i divaljane da dođu do Sedam kraljevstava, preporučujemo da posete Island. Snežni predeli i lokacije poput jezera Myvatn podsetiće vas na veliki Zid, dom Noćne straže.

Mirin

malta_igra_prestola

Mirin je poslednji Denerisin osvajački poduhvat, smešten u Zalivu robova, sada nazvanom Zaliv Zmajeva. Iako su scene Mirina zapravo snimane u Splitu, glavni grad Malte Valeta pružiće vam neponovljivo iskustvo i imaćete utisak da se nalazite na snimanju Igre prestola zbog rustične arhitekture koja je tamo prisutna. Na Malti su takođe snimane i mnoge scene iz Kraljeve luke.

Volantis

kordoba_most_igra_prestola
Izvor: harpersbazaar.com, pixabay.com

Ogromna masivna struktura mosta u Volantisu spaja dve polovine grada, a sigurno ga se sećate od kada su se Tiron, Varis i Džora zaustavili u tom gradu na putu ka Pentosu u petoj sezoni. Kao inspiracija za ovaj velelepni most poslužio je veliki rimski most u Kordobi, na jugu Španije. Izgrađen je u prvom veku pre nove ere preko reke Gvadalakir.

Izvor: harpersbazaar.com

Pročitajte više o ovoj seriji

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku