Srbija

Najbogatiji sokak ni rasvetu nema: U 2 predivne porodice 14-oro dece

U selu Lipovac nadomak Topole, ulica se ori od dečje graje. Od ukupno pet kuća dve porodice Šević i Zečević imaju čak 14 mališana. Ove porodice godinama žive bez uličnog osvetljenja, pa su se sami organizovali i kupili 13 betonskih bandera kako bi osvetlili ulicu.

Ševići i Zečevići imaju osam devojčica i šest dečaka, uzrasta od tri do 18 godina pa neretko velika deca brinu o maloj. Meštani kažu da je ovo najbogatiji sokak u selu. Deca moraju autobusom do Topole u školu, a u ulici nema osvetljenja, piše RTS.

„Kad idem u školu i na treninge, mrak je pa idem sa bratom ili sestrom da se ne bih plašio“, kaže Strahinja Šević.

„Leti, kada se sastanemo na igralištu sa društvom, onda kada padne veče bude baš mračno u ulici“, navodi Sofija Zečević.

U obe porodice očevi su zanatlije, a i majke su zaposlene i same putuju u Topolu. Jedna od majki, Snežana Zečević, radi i noćnu smenu jer je vatrogasac.

„Problem je i sa putem, jedan deo nije asfaltiran, a najveća muka je sa uličnom rasvetom. Uveče retko koje dete može samo da ode bilo kuda, organizujemo se da decu pratimo ili se oni međusobno dogovaraju“, kaže Snežana Zečević.

Sloga može sve, pokazali su i ovi vredni domaćini, koji su skupili novac da bi za svoj kraj obezbedili ulično osvetljenje.

„Da ne moramo decu više da pratimo i čekamo sa treninga i iz škole“, ističe Darko Zečević.

„Ovih dana smo postavili četiri bandere za ulično svetlo, ostalo je da se postavi još osam bandera, to će nam uraditi iz EPS-a“, navodi Predrag Šević.

Ekipa RTS-a je decu zatekla kako se igraju u snegu. Sneško Belić je već bio napravljen, a nije izostalo ni grudvanje i sankanje.

Ne nose svi heroji plašt! Jedan ćale zaustavio požar na benzinskoj pumpi u Novom Sadu i postao junak dana

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

14 Shares
Share via
Copy link