Srbija

Lidl Srbija nagrađen sertifikatom „Poslodavac partner“

Lidl Srbija Employer Partner 2023_Fotografija

Kompanija Lidl Srbija treći put zaredom nagrađena je „Poslodavac partner“ sertifikatom, koji za izvrsnost u upravljanju ljudskim potencijalima dodeljuje konsultantska kuća SELECTIO.

Nezavisno priznanje stručnjaka iz oblasti ljudskih resursa potvrđuje da se kompanija Lidl Srbija aktivno bavi unapređenjem poslovnih praksi iz ove oblasti, kao i da kontinuirano ulaže u dobrobit svojih zaposlenih.

Ove godine poseban fokus i najbolje rezultate u praktičnom delovanju kompanija Lidl Srbija pokazala je u oblastima inkluzivne korporativne kulture koja zaposlenima daje osećaj pripadnosti kompaniji, kao i u oblasti usavršavanja na radnom mestu, koje za zaposlene Lidla počinje i pre prvog radnog dana u kompaniji, što prema oceni eksperata, spada među najbolje HR prakse u kompanijama širom sveta.

– Važno nam je da naši zaposleni, pored atraktivnih zarada i benefita, sigurnosti posla i prijatnog radnog okruženja, imaju i priliku za kontinuirano usavršavanje i ostvarivanje svojih potencijala. Lidl kao poslodavac izbora je naša strategija i uvereni smo da smo na odličnom putu – izjavila je Ivana Marković, izvršna direktorka Ljudskih resursa kompanije Lidl Srbija.

Sertifikat „Poslodavac partner“ uspostavljen je 2005. godine sa ciljem promovisanja kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima i do sada je u procesu sertifikacije učestvovalo više od 200 organizacija iz preko 50 zemalja.

– Prakse u sektoru ljudskih resursa koje kompanija Lidl Srbija razvija u korak su sa najboljim svetskim praksama, a posebnu težinu posvećenosti zaposlenima donosi i to što Lidl posluje u dinamičnoj i zahtevnoj oblasti kao što je to trgovina – istakla je Lara Šubić Šuša, vođa projekta „Employer Partner“ u kompaniji SELECTIO.

Podsećamo da je Lidl Srbija dobitnik i prestižnog sertifikata „Top Employer Serbia“ i „Top Employer Europe“, za 2023. godinu na nivou države Srbije i teritorije Evrope zajedno sa drugim Lidl zemljama, koje dodeljuje Top Employers Institute, vrednujući jasno definisane procese upravljanja ljudskim resursima koji utiču na izgradnju fer odnosa, kao i benefita koje kompanija pruža svojim zaposlenima.

Dobijena priznanja i sertifikati predstavljaju odraz posvećenog odnosa kompanije prema svojim zaposlenima, što potvrđuje činjenica da Lidlovi zaposleni imaju petodnevnu radnu nedelju i plaćen svaki minut rada, kao i posebne benefite, poput privatnog zdravstvenog osiguranja pod jednakim uslovima za sve.

6 must have Lidlovih proizvoda za relaksirajuće prolećno uživanje (FOTO)

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link