Magazin Putovanja

Letovanje u hrvatskim gradovima prži novčanik: Smeštaj preko 2.000 €, kafa i sladoled najmanje 2 €

split1
Split

Četvoročlanoj porodici koja se odluči da sedam dana letuje u nekom od primorskih gradova Hrvatske potrebno je da izdvoji svotu od preko 2.300 evra.

Naime, ukoliko neka porodica želi da letuje sedam dana u nekom od hotela na Makarskoj rivijeri u Hrvatskoj, u proseku će morati da izdvoji više od 1280 evra. Cena privatnog smeštaja u studio apartmanima po noćenju na jednoj od najpopularnih destinacija za letovanje kreće se između 62 i 93 evra po danu.

Kada su u pitanju hrana i piće, cene se razlikuju u zavisnosti da li će neko ručati u nekom od mnogobrojnih restorana ili će se odlučiti za kuvanje u svom apartmanu.

Svakako će se jeftinije proći ako se kuva u vlastitoj režiji, ali ko još želi da kuva na odmoru, pa će se tako bar dva do tri puta odlučiti da se ode na ručak ili večeru u restoran, a ovo zadovoljstvo košta od 32 do 52 evra.

makarska1
Makarska

Devojka iz Teslića, koja trenutno boravi u Makarskoj, kaže da je skoro sve je duplo skuplje nego u BiH.

– Skuplje je i to duplo. Kafa se nigde ne može popiti ispod dva evra, a ništa bolja situacija nije ni sa sladoledom, jer su im cene skoro izjednačene – kazala je ona za „Nezavisne“, prenosi „Blic“.

Vrlo popularna destinacija je Dubrovnik. Ukoliko bi se četvoročlana porodica odlučila da ide na odmor u ovaj predivan grad morala bi da izdvoji od preko 1.020 evra pa sve do preko 2.300 evra.

dubrovnik1
Dubrovnik

Ukoliko biste želeli da uživate u nekom od privatnih apartmana širom Dubrovnika platićete više nego u Makarskoj. Prosečna cena sedmodnevng boravaka u njima u neposrednoj blizini mora košta preko 660 evra, dok se cena hotela znatno razlikuje, te iznosi preko 2.300 evra s uključenim doručkom.

Cene hrane u restoranima su uvek bile paprene, pa tako ručak s predjelom i dezertom košta najmanje 60 evra.

Ako biste želeli u toku dana da odmorite uz jednu kaficu, a da deca pojedu sladoled – to zadovoljstvo koštaće vas najmanje deset evra. Ako uz sve to dodamo neke dečje želje koje žele da ostvare na plaži ili u toku neke šetnje ili sličnih aktivnosti dnevno ćete potrošiti više od 10 evra.

Izvor: Blic/Nezavisne

Gužve, loše plaže, neljubaznost: 10 mesta u Hrvatskoj na koja se turisti najviše žale (FOTO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

85 Shares
Share via
Copy link