Koronavirus Srbija

Raste broj lekara koji traže istinu o lažnim podacima, broj potpisnika popeo se na 500

Broj lekara, potpisnika apela „Ujedinjeni protiv KOVIDA“ koji je pokrenula neformalna grupa od 350 lekara, u toku popodneva i večeri je nastavio da se uvećava.

Grupi od 350 lekara svojim potpisima se pridružilo još 150 njihovih kolega, pa je na sajtu https://www.ujedinjeni-protiv-kovida.net/ sinoć u 23.00 časa bilo ukupno 500 potpisnika.

Pokretači apela traže u otvorenom pismu da se formira novi Krizni štab Vlade Srbije, da se istraže navodi o zataškavanju podataka i da se prekinu zastrašivanje i politizacija koji „narušavaju lično dostojanstvo zdravstvenih radnika“.

Kao lekari koji su položili zakletvu u kojoj, između ostalog, piše „održavaću svim silama čast i plemenite tradicije lekarskog zvanja“, potpisnici proglasa smatraju da im je „moralna i profesionalna obaveza da ukažu na ozbiljnost situacije u kojoj se nalaze“.

„Naša ljudska i profesionalna reakcija na stvarnost sa kojom se medicinski radnici svakodnevno susreću u svom radu dovela je do ove inicijative“, navela je ova grupa lekara.

Kako su istakli, tehnički organizatori su prvi potpisnici proglasa.

„Ne postoje formalni organizatori mimo potpisnika proglasa, i on pripada svima nama“, naglasili su inicijatori, dodajući da inicijativa ostaje otvorena za sve lekare koji svojim potpisima žele da pruže podršku nastojanju da se vrati poverenje građana u zdravstveni sistem Srbije.

Medicinska sestra iz Vršca: Odleteće mi glava ako ovo objavim, ali ipak stavljam glavu na panj

Avatar

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

72 Shares
Share via
Copy link