Magazin Novi Sad

Lažni pedijatar iz Novog Sada vara ljude, za stan na ekstra lokaciji traži 300 € + depozit, pa nestane sa novcem

stan-zgrada

Čovek koji se predstavio kao pedijatar iz Novog Sada oglasio je stan za izdavanje. Kako je naveo u objavi, reč je o stanu u Cvijićevoj ulici, površine 46 kvadrata, nameštenom i sređenom.

„Stan je useljiv od 1. decembra, izdajem ga na duže vreme ozbiljnim i odgovornim stanarima“, naveo je „vlasnik“.

Cena kirije je, prema njegovim rečima, 300 evra, a depozit je takođe u visini jedne kirije, pa bi prvi trošak stanara koji se useljava bio 600 evra.

Jovanu je ovaj oglas privukao zbog izuzetno povoljne cene za stan ove površine na tako atraktivnoj lokaciji.

Ipak, njena sreća bila je kratkog daha, a svoje iskustvo kasnije je podelila sa drugim članovima grupe, kako ne bi još neko naseo na ovu prevaru.

Navodni vlasnik stana je Jovani najpre poslao fotografije stana, a budući da se predstavio kao neko ko živi u Novom Sadu, stan nije mogao da otvori za pokazivanje pre subote, piše Nova.

„U sredu smo se čuli još jednom da potvrdim da sam zainteresovana za stan, a on mi je tada rekao da je stan moj ako budem imala sreće da se ne izda do subote. U toku razgovora smo došli do toga da on traži celokupan iznos, depozit i kiriju, da bi stan bio moj. Dakle, samo na osnovu fotografija“, navela je Jovana.

stan-novi-sad-prevara
Foto: Printscreen

Ona, naravno, taj iznos nije želela da uplati “na slepo”, već je u subotu otišla na dogovorenu lokaciju kako bi pogledala stan. Međutim, do navodnog vlasnika od tada nije mogla da dođe jer je nedostupan.

Ona je upravnika zgrade pitala za vlasnika, ali je dobila odgovor koji nije očekivala – tu se nijedan stan ne izdaje i on navodnog vlasnika nije video nikad u životu.

Srećom, Jovana je iz celog procesa izašla bez finansijskog gubitka, budući da novac nije htela da uplati dok ne pogleda stan.

Ipak, rešila je da svoje iskustvo podeli sa drugima, kako niko ne bi naseo na ovakvu prevaru.

„Ovo bezumlje u Beogradu se ne zaustavlja. Budite pametni i čuvajte se”, napisala je Jovana u objavi.

Drugi korisnici Fejsbuka su komentarisali kako je ovo ratno profiterstvo, a originalan oglas koji je navodni vlasnik stana okačio nisu uspeli da pronađu.

“Možda je uzeo par uplata na neviđeno i obrisao profil”, napisala je Jovana, dok je druga korisnica napisala da ne treba da bude obrisan, već da stoji tu kao podsetnik za ostale lopove.

Kako je preodočio drugi član grupe, oglas je postavljen i u nekoj od Telegram grupa, a jedan korisnik je naveo da “ga zna i da mu nije prvi put”.

Brat izdaje ruinu koju bi i pacovi zaobišli, traži 50 € za 52 kvadrata, veš mašina stara al radi!

24 Shares
Share via
Copy link