Magazin Srbija

Potresna priča majke utopljenog dečaka Lazara (14): ‘Nije dobrovoljno ušao u vodu’

lazar-smederevo
Foto: Privatna arhiva

Dečak iz sela Lipe kod Smedereva, čiji je nestanak prijavljen u petak, utopio se u jezeru između sela Lipe i Šalinac. Obdukcija je pokazala da je dečak preminuo od posledica utapanja.

Samo nekoliko metara od obale par sati kasnije, njegovo telo su pronašli ronioci Žandarmerije. Stariji brat ovog dečaka prijavio je nestanak u petak kada je rekao policiji da je otišao od kuće, a juče ujutru se na društvenim mrežama pojavio i apel dečakove porodice za pomoć.

Mirjana, majka dečaka Lazara (14), kaže da su van sebe nakon što su saznali da se njihovo dete utopilo.

– Krenuo je juče oko 14 sati kod babe i dede posle škole kako bi ih posetio za slavu i trebalo je da čeka sestru ali je odlučio da ide sam. Tada sam pozvala brata i rekla mu da je krenuo kod njih i da ga čeka na pola puta sa biciklom. Međutim, pozvao me je brat i rekao da ga nema, a odavno je otišao i zabrinuli smo se – kaže potrešena majka i dodaje da su se oko 18 sati krenuli u potragu i da su prijavili nestanak policiji.

Ona dodaje da su se svi angažovali u potrazi i da im je zahvalna.

– Prvo nam je na pamet palo da su ga presreli neki narko dileri na tom zemljanom putu ili neki trgovci organima, jer on nikad ne bi skrenuo sa puta. Bio je veoma odgovoran i kada kaže da negde ide, on ode nema da zastajkuje negde – kaže ona i nastavlja:

– Dosta stvari je sumnjivo u ovom slučaju, ali nadam se da će se ispitati sve do kraja, jer kada je njegovo telo nađeno bio je u gaćama, a on vodu ne voli i ne zna da pliva. Tako da sigurno nije sam dobrovoljno ušao, pa čak ni da se rashladi.

jezero-lazar-smederevo
Foto: N. Živanović

Neutešna žena kaže da su njegove stvari nađene, kao i telefon blizu obale, ali da su taj potez prošli svi koji su učestvovali u potrazi.

– Ne znam kako niko nije video njegove stvari. Strašno je i sumnjivo sve što se dogodilo – kaže ona.Deda utopljenog dečaka kaže da je bio tu kada je dečak nađen i izvučen iz vode.

– Video sam ga mrtvog. Grozno, zaista jedna ruka mu je bila iznad glave, dok je druga bila uz telo, i to mi je sumnjivo. Utopljeniku bi obe ruke bile ili iznad glave ili u predelu grudi – kaže deda koji dodaje da će se boriti da sazna šta se njegovom unuku zapravo dogodilo.

– Lazarev otac je išao na prepoznavanje tela i bilo mu je veoma teško, a priče koje kruže da su njih dvojica bila u lošim odnosima zaista nisu tačne – rekao je dečakov deda, prenosi Telegraf.

Meštani sela Lipe kažu da ima nekoliko verzija ovog događaja.

– Nije znao da pliva i to je bio sigurno njegov jedini izlaz iz problema, znao je da neće isplivati – kaže jedan meštanin, dok drugi dodaje:

– Možda je nesrećnik hteo da se rashladi ipak je juče bio najtopliji dan ove godine. Tu je voda najdublja, a on neplivač i samo ga povuklo na dno. Ne treba zaboraviti da je tu divlja plaža u da ima malo ljudi, pa niko nije mogao da reaguje na vreme. Možda je jadničak i dozivao pomoć ali bezuspešno.

Izvor: Telegraf

Pored jezera pronađeni odeća i telefon nestalog Lazara (14), dečak je neplivač

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

32 Shares
Share via
Copy link