Magazin

Pismo jednog Lale o prskanju komaraca: Sad ujedaju kao terijeri, a kad sam ja bio klinac, za vreme Tita….

Prskanje komaraca avionom
Foto: lokalnevesti.rs

Društvenim mrežama kruži tvit, navodno jednog Nebojše iz Zrenjanina, u kom on poredi prskanje komaraca od prošlog vikenda, sa onim kad je on bio dete, za vreme Tita.

Urnebesno porođenje posledica prskanja komaraca postalo je viralno širom bivše Jugoslavije, a mi ga prenosimo u celosti.

Tekst jednog Lale:

Prskanje komaraca prošlog vikenda dalo je određene rezultate, tako da sada komaraca ima još više. Plus su još bešnji. Podjebali su ih sa nekim jeftinim sranjem, pa su podigli i one mamurne, koji nisu imali u planui da izađu ovog vikenda. Sad ujedaju kao terijeri.

Za vreme Tita, kad sam ja bio klinac, preleti onaj avion iz Drugog svetskog rata, sav u rupama, obarali ga i Nemci i Rusi i lovci iz okolnih sela jer im tera divljač. U njemu budženi motor od Lade Samare, a kad pusti onaj “trag” iz krila, druže, ono je bio neki bugarski suzavac pomešan sa wc sanitarom i nekim zaplenjenim švapskim bojnim otrovom.

Mi, deca, odma’ ‘vatamo maglu brzinom Bolta, jer ako ti ta špecija padne na glavu, odmašćuje kosu, ubiva vaške i perut i izvlači ti pramenove.

Ovi manje iskusni koji pogledaju gore, imaju kokošije slepilo do kraja raspusta.

Posle par dana otpadaju ti trepavice i počinješ da ih nalaziš obrve u tanjiru.

Taj majstor, pilot, se spusti u brišući let, dva metra iznad bandera, jasno ga vidimo da je izbacio lakat kroz prozor, dere Zrenjaninsko pivo i čujemo ga da peva hitove Radeta Jorovića.

On nadleće, za par sekundi padaju komarci, muve, zolje, izvrću se miševi, pacovi, živina, sitna stoka i ostala nejač. U povratku pusti još jedan mlaz da očisti kerove i mačke od krpelja i buva.

Tako dva puta u toku leta i odma’ je potamanio i viruse. To nam je ujedno bila i vakcinacija protiv gripa, lepre, kuge, šuge i crvenog vetra.

Posle toga, par dana oporavljamo pluća i ostale delove tela.

Vrapci se navarili. Istripovali da su belorepi orlovi. Napadaju koze i mačke iz vazduha. Golubovi mjauču dok lete.

Deca svetle u mraku.

Baba se dva dana mačuje sa saobraćajnim znakom ispred kuće.

Tako da, jes’ bilo malo zajebano, al’ jebi ga nema komaraca!

Rečnik vojvođanskih izraza, jer retko ko razume bakandža, andrak, drtina

 

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

komentar

Klikni da objaviš komentar

5K Shares
5K Shares
Share via
Copy link