Magazin Svet

Novi švedski milioner „predstavom“ u kvizu oduševio svet: „Davide, šta radiš sledeće subote?“ (VIDEO)

milioner
Foto: Printscreen

Novopečeni švedski milioner, Jonas von Essen (31) dvostruki je svetski prvak u pamćenju i finalista TV šoua „Talang“, švedske verzije „Ja imam talenat“.

Njegov nastup u kvizu „Postkodmiljonären“, koji mi znamo znamo kao „Želite li da postanete milioner“, obeležila je „predstava“ o kojoj ceo svet priča.

Jonas je briljirao u pomenutom kvizu i postao 14. osoba koja je od početka emitovanja 2005. osvojila milion. Pritom, Jonas je do finalnog pitanja došao da nije iskoristio nijednog džokera, piše Nova.rs.

„Koji je arhitekta projektovao Chandigarh, glavni grad indijskih država Punjab i Haryana, koji je izgrađen 1950-ih godina?“, glasilo je pitanje za milion kruna.

Von Essen je malo razmislio, a onda odlučio da pozove prijatelja. Javio se David, Jonasov prijatelj s kvizova, a takmičar je za njega imao hit pitanje.

– Davide, imaš li nešto posebno u planu za sledeću subotu? Naime, pozvao bih te na jednu malu zabavu, izgovara Jonas von Essen dok sekunde otkucavaju, a voditelj gleda u čudu. Kad je napokon shvatio šta se događa, prasnuo je u smeh, verovatno sa brojnim gledaocima.

David je prihvatio poziv na žurku i razgovor se završio, a Jonas, koji je očigledno znao tačan odgovor, nastavio je da se zeza pred televizijskim kamerama.

– Ma iskoristiću i ‘džoker pola – pola‘, tek toliko da budem siguran, rekao je i dodao da bi „ovo mogao da bude TV fijasko veka ako sad, nakon svega ovoga, promaši“. Napokon je dao konačan odgovor – Le Corbusier – i bio je tačan.

– Kad sam video pitanje, bio sam prilično siguran da znam tačan odgovor. Sedeo sam tamo i razmišljao šta da uradim, a onda mi je sinulo da bih mogao malo da se zabavim… A šta bi se dogodilo da sam zaista žrtvovao milion zbog te zabave? Pa, i to bi bilo nešto istorijsko, loše samo po sebi, ali ipak istorijsko! Bilo bi tako apsurdno da sam pogrešio, izjavio je Jonas za Aftonbladet, a na pitanje šta će uraditi s novcem, odgovorio je:

– Kupiću nove šarene čarape jer ih već imam toliko s rupama. Takođe ću moći više da se posvetim onome u čemu uživam, podučavaću tehnologiju pamćenja, snimati više videa na Jutjubu i tako dalje.

Izvor: Nova.rs

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link