Balkan Magazin

Tragedija na Cetinju i priča o 3 kuma, jedan izgubio celu porodicu, jedan život a treći presudio ubici

Neno i Mitar
Foto: Neno i Mitar, privatna arhiva/ Standard.me

U moru jezivih detalja o masakru u cetinjskom naselju Medovina, pred kojima smo zanemeli od tuge i jada i ima i jedan svetli primer, ništa manje tužan, ali junački i čojski. To je priča o tri kuma koji u danu gube sve pomažući jedan drugom.

Naime, Miloš Martinović je čovek koji je u ubilačkom pohodu stanodavca Vuka Borilovića, izgubio suprugu Natašu (35) i dva sina od osam i 11 godina. Izgubio je sve, celu familiju.

Martinović zove kuma upomoć

Kako prenosi, Standard me, njegova supruga Nataša, kada je uvidela zao čas, skočila je da se bori sa zlotvorom, koji joj je prvo upucao sina na ulaznim vratima dok je pokušavao da se sakrije.

Nataša i deca
Foto: Društvene mreže, Pododica koju je izgubio Martinović

Nažalost, nije imala snage da se izbori sa pomahnitalim komšijom, pa su za par trenutaka projektilima iz lovačkog karabina, ubijeni i ona i drugi sin, koga je monstrum zatekao na ručku za kuhinjskim stolom.

Osetivši da se dešava nešto strašno, Martinović je u pomoć pozvao kuma Mitra Mitrovića (37), zamolivši ga da odmah ode do njihovog iznajmljenog stana i proveri što se dešava, jer mu se žena ne javlja na telefon, a on nije bio u mogućnosti da brzo stigne. Mitrović je to bez reči i uradio.

Kum je otišao goloruk i nastradao u sekundi

Mitar Mitrović
Foto: Privatna arhiva/Standard.me

U međuvremenu, nesrećni otac i suprug je dobio telefonski poziv od ubice, koji mu je lično saopštio da mu je ubio suprugu i sinove.

Njegov kum, koji se nedavno oženio i dobio dete, panično napušta svoj dom zabrinut za kumovljevu familiju i goloruk odlazi na mesto zločina.

Nije mario na okolna upozorenja, nadao se da će stići da spasi svoje kumove. Nažalost, nije imao šansu ni da priđe kući jer je vrlo brzo i sam postao žrtva.

Treći kum presudio ubici i spasio sigurno još neki život

Iako su stari znanci i porodični prijatelji, Borilović nije imao milosti, čim se približio dvorištu kuće, pucao je i na njega, pogodio ga i na mestu ga ostavio mrtvog.

A onda na scenu stupa treći kum, Nenad Neno Kaluđerović. On je bio venčani kum pokojnog Mitrovića i danas ga slavi cela Crna Gora.

Neno Kaludjerovic
Foto: Printskrin, Društvene mreže/Standard.me

Ubio je Borilovića hrabro zaustavljajući krvavi pir a sigurni smo da je spasio i još pokoji ljudski život.

Izvor: Standard.me

Ubica sa Cetinja napao komšije pre 15 dana, bio paranoičan, mislio da ga potkradaju i bacaju magije

OGLAS

297 Shares
297 Shares
Share via
Copy link