Magazin Novi Sad

Lopovi pokrali sušeno meso na Fruškoj gori, domaćin ih žestoko isprepadao upozorenjem (FOTO)

Kulen koji visi
Ilustracija, Foto: Screenshot / YouTube / Agroklub

Nakon što prođe svinjokolj u Vojvodini, zna se da su zimski meseci rezervisani da plodovi mukotrpnog rada odleže u pušnici, a zatim i u ostavi, kako bi se delicije poput kobasica, kulena, slanine i šunke prvo lepo nadimile, a potom i osušile, pre nego što ih iznesemo na trpezu.

Isto je verovatno mislio i jedan domaćin sa Fruške gore, tačnije Popovice blizu Novog Sada, kada mu je neki nitkov pokrao meso iz kuće.

„Dva kulena su napunjena jakim otrovom“

Međutim, ne lezi vraže – za lopova je ubrzo na jedno drvo okačena poruka, koja ga je sasvim sigurno neprijatno iznenadila, a moguće da je i  gadno oštetio zdravlje, ako se u međuvremenu usudio da proba ukradeni kulen.

Naime, na Instagram stranici „nsuživo“ osvanula je fotografija poruke sledeće sadržine: Među ukradenim suvim mesom dva kulena su napunjena jakim otrovom!!! (ne želim nekoga da nosim na duši; ne daj bože da dete pojede).

Da li je domaćin napunio kulene otrovom da bi rasterao štetočine iz šupe ili baš da bi predupredio krađu i zagorčao lopovima život ne znamo, ali je poruka izazvala brojne komentare naših sugrađana, od kojih su neki bili i duhoviti.

„Pušnica i ostava se ne ostavljaju nebranjene“

„Sve pohvale za kulen, sledeci put u sve, taman mu daje pikantan ukus…“, „Kako je dobru ideju dao ovaj čovek ljudima koji suše meso“, „Mhm, pojeo sam 3 od 5 i još ništa mi nije…Znači preostala 2 ne smem pojesti…“, „Vidim ja nesto ljut kulen“, „J*g druže. Pušnica i ostava za takve stvari se ne ostavlja nebranjene. Sada je kasno“.

„Bolje da je pisalo čuvajte se vukodlaka. To kad se napiju tamo ne znaš sta izlazi iz šume“, „Na Popovici retko ko normalan. Cela Popovica uključujući i mene, pod dijagnozom“, Pazite da ne kradete!! Čovek stavio otrov, verovatno zbog miševa, pacova ili nekih gamadi ako ima po kući. Ne dao Bog. Možda da truje pse lutalice… Svega ima“, pisali su naši sugrađani na mrežama.

Neko kiti jelke, a jedna novosadska terasa ukrašena slaninom i šunkom

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

247 Shares
247 Shares
Share via
Copy link