Magazin

Korona nije zaustavila najsmrtonosnije životinje na svetu

najsmrtonosnije zivotinje na svetu

Koosnivač Majkrosofta i drugi najimućniji čovek na svetu, Bil Gejts, u piku pandemije koronavirusa upozorio je planetu na jedan kapitalni problem koji je zbog Kovida pao u drugi plan, ali nikako nije zaustavljen.

Gejts je na svom blogu tekuću nedelju proglasio “nedeljom komaraca” i podsetio da svake noći ti sićušni insekti zaraze miljone ljudi malarijom, bolešću koja uzima dečiji život svaka dva minuta.

– Komarci ne praktikuju socijalno distanciranje. Isto tako, oni ne nose ni maske. Kako se COVID-19 širi svetom, važno je zapamtiti da najsmrtonosnija životinja na svetu nije otišla na pauzu tokom ove pandemije – napisao je Gates, a preneo Magazin Novosti.

Većina smrti od malarije dešava se u najsiromašnijim zemljama sveta, poručio je Gates u videoporuci koju je objavio i na svojem profilu na Twitteru.

Dodao je i da bi pandemija novog korona virusa mogla drastično poremetiti prevenciju i lečenje malarije, što bi moglo dovesti do naglog porasta smrti od te bolesti, odnosno brojki kakve nisu viđene poslednjih nekoliko decenija.

BROJ SE POVEĆAVA: U Srbiji virus Zapadnog Nila potvrđen u ovih 11 gradova!

Bojana Savić

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link