Uncategorized

Konjički klub koji morate posetiti!

Ne morate da idete van Novog Sada da biste uživali u lepoj prirodi i družili se sa životinjama. U Hajduk Veljkovoj ulici smešten je Konjički centar Novosadski sajam u kojem možete da jašete, da  posmatrate jahače ili samo da odmarate.

Priča o ovom klubu počinje 1992. godine, kada su ga otvorili Dejan i Biljana Suvajdžić koje je i spojila ljubav prema konjima. Oboje su se profesionalno bavili jahanjem. Konji su sastavni deo njihovog života i upravo zato su odlučili da osnuju centar. Sada je ovo porodični posao, u radu učestvuje ovaj bračni par i njihove dve ćerke.

Kada uđete u konjički klub prvo će vas dočekati Noni, razdragani crni labrador. Možda će malo da laje, ali to je samo da bi privukao vašu pažnju, pošto voli da se igra. Posle toga ćete se susresti i sa ljubaznim domaćinima koji će vas rado provesti i objasniti vam sve što vas zanima.

Ukoliko ste početnik ili želite da obnovite znanje treba da se upišete u školu jahanja. Ako želite samo da uživate, a ne i da se takmičite, rekreativno jahanje je pravi odabir za vas. Ovo je čista zabava koja može da se uporedi sa odlaskom na letovanje u neki prelepi grad, kaže naša domaćica Dejana Suvajdžić. Ovde takođe  postoji obuka i  za one koji  žele da se takmiče u ovom sportu. Dobra vest je da ne postoji starosna granica, svako može da trenira i da učestvuje u takmičenjima.

Ovaj konjički klub organizuje i jedini međunarodni konjski turnir u Srbiji. Ovde se održava  i terapijsko jahanje za decu koja su teže ili lakše bolesna. Terapiju određuje lekar, a sprovode je voditelji koji su obučeni za to. Na ove časove mogu da dođu i ljudi koji žele da se oslobode straha od konja ili nekih drugih životinja.

Napraviti idealan tim, spojiti konja i jahača nije nimalo lak zadatak, a ključan je za uspeh. Između njih se stvara posebna energija. To što konj može da vam pruži, to retko koja druga životinja može.

Dok šetate po centru, pažnju će vam sigurno privući i Mrvica i Pegica, dva mala ponija. Oni su od nedavno dodatak konjičkoj družini. Pre nekoliko dana u klubu se otvorio Ponilend koji je namenjen za najmlađe. Glavni u ovom delu su upravo ova dva ponija.

Ovde se cene prave, tradicionalne vrednosti. Deca  zaboravljaju na telefone i internet i prepuštaju se uživanju u prirodi i jahanju. Kad god svratite u centar možete da posmatrate jahače koji treniraju i popijete crnu kafu, koja je ovde oduvek bila i biće besplatna.

Domaćinska atmosfera, lepi prizori, druženje sa divnim ljudima i životinjama su ono što privlači posetioce u ovu oazu mira. Ako mislite da vam je potreban odmor od gužve i buke, pravo je vreme da posetite konjički klub.

Milica Barać / Foto: Milenko Stanković

 

195 Shares
195 Shares
Share via
Copy link