Koronavirus Svet

Kolektivni imunitet ne postoji!

Masovno testiranje sprovedeno u Španiji pokazalo je da kolektivni imunitet na koronavirus ne postoji. Ovakav zaključak proizilazi iz podatka da se tokom epidemije zarazilo maksimalno 5% stanovništa, što nije više od 2 miliona ljudi.

Direktorka Nacionalnog epidemiološkog centra Marina Poljan Santamarija rekla je da je istraživanje počelo krajem aprila i trajaće osam nedelja, a do sada je testirano oko 30.000 domaćinstava, piše Danas.

Ona je naglasila da je reč o preliminarnim rezultatima, dodavši da ni konačni rezultat neće moći previše da se razlikuje, a da svakako neće moći da se zaključi da postoji kolektivni imunitet na koronavirus, preneo je AP.

Poljan Santamarija je istakla da su dosadašnji rezultati pokazali da postoji velika regionalna razlika u broju inficiranih osoba, a taj odnos je čak jedan prema pet kada je reč o oblastima koje su bile najviše i najmanje pogođenje epidemijom.

Prema njenim rečima, za sada nije primećena veća razlika kada je reč o inficiranju muškaraca i žena, a nema velike razlike ni među starosnim grupama.

U Španiji je zvanično registrovana 271.000 obolelih od korona virusa, a konačni rezultati ispitivanja mogli bi da pokažu da je inficirano oko sedam puta više ljudi.

Ko je i zašto je ubijen američki naučnik koji je istraživao virus korona?

Share via
Copy link