kultura Vesti

“Putuj mirno, pajdo”: Kolege se emotivnim porukama opraštaju od glumca Saše Petrovića

saša petrović i đura
Foto: Printscreen

“Jučer je otišao najbolji glumac naše generacije i moj drug od ranog djetinjstva. Bio je prvi u svemu. Bio je previše brz za jedan život. Zbogom Sale. Putuj mirno, pajdo. Toliko toga smo prošli zajedno – napisao je na Instagramu Branko Đurić Đuro i zajedničkom fotografijom iz detinjstva oprostio se od Saše Petrovića.

Njih dvojica su odrasli zajedno u Sarajevu. Zajedno su radili na nekoliko projekata, a prvi je bila kultna “Audicija”, piše Buka.com.

Aleksandar Saša Petrović, glumac koji je juče rastužio ceo region svojim odlaskom, prvu glavnu ulogu imao je u filmu Srđana Vuletića „Teško je biti fin“ za koju je dobio i nagradu „Srce Sarajeva“ za najboljeg glumca na Sarajevo Film Festivalu 2007. godine.

S njim je u filmu igrao i Emir Hadžihafizbegović, a bili su zajedno i u kultnoj „Audiciji“. I on se, povodom glumčeve smrti, oglasio na Fejsbuku emotivnim statusom, prenosi Nova.rs.

„Otišao je moj brat Saša Petrović. Vijest me zatekla na snimanju filma u Hrvatskoj. Ne mogu ni procesuirati ni racionalno se odrediti prema toj informaciji koju mi je prije 15 minuta putem SMS-a poslao Pjer Žalica. Ne znam ni zašto objavljujem ovaj post. Valjda je to odbrambeni mehanizam od nevjerice i suza koje mi nekontrolisano teku. Bilo je to ono prijateljstvo, i više od toga, koje se ne komentira. Bila je to obostrana ljubav i emocija čiji sadržaj ne možeš nikada i nikome prenijeti, a da taj neko to razumije. To razumijemo samo mi i ostaje samo među nama iz „Audicije“. Volim te, brate. Falit ćeš, ali jako. Adio, kompanjo“, napisao je Hadžihafizbegović.

Glumac Aleksandar Saša Petrović preminuo je juče u 62. godini.

Izvor: Buka.com, Nova.rs

Preminuo bosanskohercegovački glumac Saša Petrović

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

57 Shares
Share via
Copy link