Magazin Srbija

Jedan je Nikola Jokić – od prve “velike love” kupio konja, a i danas pred utakmicu smaže nešto nezdravo

Nikola Jokić
Foto: Printskirin /YouTube RTS

Nikola Jokić bio je gost u dokumentarnom fimu o njegovoom menadžeru u Mišku Ražnatoviču, “Čovek koji pravi razliku”. Prema nekim mišljenjima, Jokić je naša najlepša košarkaška priča.

Bucko iz Sombora, koji obožava nezdravu hranu i košarku je prema zvaničnom sajtu NBA lige apsolutni favorit za nagradu za najkorisnijeg igrača ove sezone.

MVP američke košarke je miljenik i domače publike jer je ostao Nikola Jokić, iskren i neposredan momak koji voli košarku i svoju porodicu. U dokumentarcu nam je otkrio da je od svoje prve zarađene “velike love” kupio konja kao i kako mu se jedne prilike upalila šaka zbog toga što je dugo potpisivao autograme.

– Kao igrač je neverovatan, jedan u 100 godina – počinje priču Ražnatović o već legendarnom Nikoli Jokiću.

– Bio sam debeljuca do prošle godine. Voleo sam svašta da jedem i nisam ništa odbijao. Jeo sve kolače, paprikaš, žuta supa sa malo više masti. I taj neki period sam naučio nešto. Pred svaku utakmicu pojedem nešto što ne trebalo. Da li komadić pice, kokice, nešto samo da je nezdravo. Protiv uroka. Nisam mogao stvarno ni jedan sklek da uradim. Počeo sam sa ženskim i šta sve nisam radio… U Vojvodini sam se povredio na prvom treningu, u Megi sam se povredio na prvom treningu, u juniorskoj reprezentaciji sam se povredio na prvom treningu, i u Americi sam se povredio na prvom treningu – priča Jokić.

Sreće ili imaš ili nemaš

Ražnatovič  priča da je sve u životu važno i da tog dana nije pročitao novine, i uradio nešto što inače ne radi, Jokić nikada ne bi bio NBA igrač, njegov put bi bio potpuno drugačiji.

Sa nekoliko kilograma viška i bez jasno izražene mišićne strukture, Jokić je izgledao kao dečko koji se košarkom bavi rekreativno. Nikolin trener se kroz smeh priseća pokušaja sa nutricionistom, gde Jokić jedan ili dva obroka jede prema planu, a onda se počasti za doručak sa kilo bureka i 2l Koka Kole.

Jokić kaže da su zbog ovoga imali više razgovora ali da je znao tada ovo što zna sad, kaže da bi još više pio. Seća se Nikola i proslava 18. rođendana na kojima nije bio i kaže da mu je to možda i najžalija stvar koju je propustio.

Sudbina

Najveći preokret u Jokićevoj karijeri je ugovor sa Barselonom koja ga je dugo pratila. Ražnatović kaže da je utakmica koju je Nikola igrao pred potpisivanje ovog, kako su tada mislili najvažnijeg ugovora, bila najgora koju je ikada video. Taj dan Nikola jednostavno nije hteo da igra.

– Ispostavilo se da je to najbolja stvar koju je uradio za sebe u životu – priča Dejan Milojević.

Upravo sa ovom utakmicom se poklopilo da Nikolina sadašnja žena odlazi u Ameriku na studije, što je njega emotivno razorilo. Čak je i Milojeviću na jednom treningu rekao “Deki, meni se više ne igra košarka”, i trebalo mu je dosta vremena da ga vrati.

Barselona nije odustala od Jokića već su u dogovoru sa Ražnatovićem odložili celu stvar, ali sudbina je imala drugi plan za Nikolu.

Pravo u NBA

Posle mesec dana sledi poziv za NBA, priča Ražnatović, koji je mislio da Jokić ipak treba prvo da igra u Evropi ali sudbina ga je odvela u Ameriku, u Denver.

– Dolazim na prvi glavni trening, gledam, svi kucaju ovako, kucaju onako, brzi, lete… Au, bokte, di sam ja doš’o… Idem ja možda kući… Možda sam se uplašio, ali sam shvatio da imam vremena da naučim, da ojačam, da budem možda i brži – priča Jokić.

I postao je najbolji.

Jokić, najveći favorit za osvajanje MVP priznanja u najjačoj ligi na svetu veliki zaljubljenik u konje, te nije čudo šta je prvo što je kupio kada je potpisao ugovor sa Nagetsima.

Izvor: RTS

Sa debeljkom iz Sombora niko nije hteo na basket, a danas mu se divi čitava planeta

OGLAS

PARTNERI SAJTA


594 Shares
594 Shares
Share via
Copy link