Magazin Poznati

Ko je Luke Black, ekscentrični ‘vunderkind’ koji će predstavljati Srbiju na Evroviziji

luka blek

Sinoć (4. mart) je održano veliko finale „Pesme za Evroviziju 23“, a nakon sabiranja glasova stručnog žirija i publike odlučeno je da Luke Black ove godine predstavlja Srbiju na Evroviziji.

Luka Ivanović rođen u Čačku 1992, poznatiji pod svojim umetničkim imenom Luke Black, srpski je kantautor. On je prvi solo izvođač iz Srbije sa ekskluzivnim ugovorom za Universal Music Group i do sada je objavio 4 EP izdanja.

Autorskom muzikom se bavi od 2005. godine. Sa 12 godina je počeo da piše tekstove, a sa 16 godina da komponuje muziku i piše aranžmene. U tom periodu je snimio šest albuma koje su imali prilike da čuju samo njegovi najbliži prijatelji. Dve godine kasnije seli se u Beograd, zbog studija engleskog jezika i književnosti.

On je prvi solo izvođač iz Srbije sa ekskluzivnim ugovorom za Universal Music Group. Osim autorskom muzikom, bavi se i audio produkcijom i režijom sopstvenih nastupa i muzičkih spotova. Tražeći svoj umetnički izraz eksperimentiše i isprobava nove i neočekivane forme i stilove.

Inače, ovaj mladi umetnik već šest godina živi i radi u Londonu gde je i stvorio pesmu kojom će pokušati da pobedi na velikom muzičkom takmičenju i Pesmu za Evroviziju dovede u Srbiju.

Kako je došao na ideju da se prijavi za „Pesmu za Evroviziju“, Luka je otkrio u nedavnom intervjuu koji je dao za Telegraf.

– Mislim da se Pesma za Evroviziju promenila poslednjih godina u odosu na to kako sam je ja doživljavao. Doživljavao sam festival tako da sam smatrao da na njemu mora da se prijavi neki tradicionalniji zvuk ili devojke koje su oskudnije obučene. Taj neki fah koji nije meni blizak. Mislio sam da ne postoji koncept a taj koncept mene najviše inspiriše u stvaranju muzike. Za sebe ne mogu da kažem da sam pevač ili tekstopisac, više bih rekao da sam umetnik. Zato sam mislio da tamo za mene mesta nema ali otkako je Konstrakta pobedila, to je neki moj milje muzičara sa kojima sam se osećao dobrodošlim – objasino je, pa je dodao:

– Nekako mi je otvorila poglede i shvatio sam da sam možda i pogrešio kada je reč o takmičenju i šta ono predstavlja. Samim tim sam došao na ideju da se prijavim krajem prošle godine kada je bio konkurs. To se slučajno desilo. Ja dosta vremena provodim na tviteru i neko sam ko voli da se šali, tako da sam se ja na tviteru našalio nakon Konstraktine pobede da ja imam spremnu pesmu za Evroviziju i ljudi su jako pozitivno reagovali. Posle nisam želeo da ih izneverim – bio je iskren Luka.

Izvor: Telegraf

Mrak traje, razum spava: O čemu peva Luke Black u srpskoj pesmi za Evroviziju (VIDEO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
118 Shares
118 Shares
Share via
Copy link