Balkan Magazin

Glavni osumnjičeni za ubistvo male Vanje godinama širio mržnju i iznuđivao novac

ljupco-palevski-palco
Foto: Makedonska policija

Ljupčo Palevski Palčo, glavni osumnjičeni za dvostruko ubistvo u Severnoj Makedoniji, dobro je poznat tamošnjoj javnosti.

Vladajuća SDSM pozdravila je danas uspešnu akciju MUP-a Severne Makedonije u kojoj je uhapšen prvoosumnjičeni Ljupčo Palevski.

Kako kažu, rasvetljen slučaj dvostrukog ubistva koji već danima potresa makedonsko društvo i zemlje regiona.

Najuticajnija opoziciona VMRO-DPMNE optužuje vlast i kaže da je reč o čoveku koji je u dužem vremenskom periodu imao medijsku pažnju i bez sankcija širio mržnju i pozivao na nasilje.

Uhapšeni Palevski je ranije bio funkcioner SDSM. Kasnije je osnovao i postao predsednik minorne političke partije Desno, preneli su ranije skopski mediji.

Iz SDSM kažu da je MUP sa profesionalnošću i posvećenošću na visokom nivou rasvetlilo slučaj dvostrukog ubistva i podnelo krivične prijave protiv počinilaca monstruoznog zločina.

“Očekujemo da će u najkraćem mogućem roku svi počinioci i umešani biti privedeni pravdi i snositi odgovornost za zločin koji je potresao celokupnu javnost”, kažu iz SDSM.

Godinama širio mržnju

Iz opozicione VMRO-DPMNE. ukazuju da je Palevski godinama širio mržnju i da je za to ima zaštitu od vlasti.

“On i njegova banda su maltretirali ljude, iznuđivali novac i nametali uticaj. To što Palevski godinama nije sankcionisan, iako je pozivao na javne linčeve i vređao, dokaz je da je imao zaštitu vlasti. Palevski i njegova družina su pozivali ljude da se fizički obračunavaju. Sve je to godinama prošlo nekažnjeno. Kako je moguće da je Palevski na slobodi i da su tolerisana njegova nepočinstva”, pitaju iz VMRO-DPMNE.

Oni pitaju zašto je Palevski pušten na slobodu nakon što je pre nekoliko godina uhapšen da ilegalno kopa zlato u Demir Kapiji.

Pitaju i zašto ima toliko propusta u istrazi policije Velesa kada je reč o ubistvu 74-godišnjeg Panča iz tog grada.

Tvrde da je Ljupčo Palevski Palčo imao podršku SDSM i da se zato osećao nedodirljivim.

“Ovakva atmosfera koju su godinama medijskom platformom stvarali Palevski i njegova banda jedan je od razloga njegovog ponašanja, osećaja nekažnjivosti i svemoći“, zaključuju iz VMRO-DPMNE, prenosi Tanjug.

5 misterija vezanih za ubistvo Vanje: Zločin potresao Balkan, a mnoga pitanja i dalje bez odgovora

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link