Magazin

Ko je bio Dragan Ristić Čađa, koji je jutros brutalno likvidiran u Beogradu

Jutrošnja egzekucija Dragana Ristića Čađe (61) podigla je beogradsko naselje Kaluđericu na noge. Ubijeni je odavno poznat policiji, a njegov sin služio je zatvorsku kaznu zbog ubistva.

Ristić je, kako saznaje Blic, u svom dosijeu imao nekoliko krivičnih prijava koje datiraju još iz devedesetih godina. Poreklom je iz Berana, a vlasnik je jednog poznatog restorana i firme koju u vlasništvu ima 17 godina.

Policija još ispituje motive jutrošnjeg obračuna, kao i to da li se neki od njegovih poslova dovodi u vezu sa ubistvom.

Kako smo još saznali, sin ubijenog Ristića robijao je zbog ubistva koje se dogodilo 2008. godine u Kaluđerici. Tada su hicima iz vatrenog oružja ubijeni V. D. (33) i D. M. (21).

Kako su tada pisali beogradski mediji, hici su ispaljeni u obračunu dve suparničke bande koje su pokušavale da preuzmu primat u Kaluđerici i bile su poznate po nasilničkom ponašanju.

– Ispaljeno je na desetine hitaca, najverovatnije iz pištolja, ili rafalna paljba. Pomislio sam da neko slavi u komšiluku, a onda sam čuo viku i kroz prozor video upaljene baklje. Sve je trajalo petnaestak minuta. Shvatio sam šta se dešava tek kad su stigli policija i Hitna pomoć – ispričao je tada za “Blic” stanar obližnje kuće.

Ristovićevom sinu je tada suđeno kao punoletniku, a iz zatvora je izašao nešto ranije. Prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, Ristićev sin je 2017. godine privođen i zbog proganjanja.

Ristić je inače otac petoro dece, a reporterka “Blica” danas je na licu mesta kratko razgovarala sa jednim od njegovih sinova.

– Tata je bio dobar čovek, ne znam sa kim se svađao i zašto se ovo dogodilo – rekao je kratko sin.

Takođe, ubijeni Ristić je u kumovskim vezama sa Željkom Rutovićem, koji je prošle godine u martu mesecu, osuđen na četiri godine i četiri meseca robije, zbog ranjvanja Predraga Rankovića Peconija u beogradskom hotelu “Park”.

Njemu je tada bila izrečena jedinstvena kazna koja obuhvata kazne za nedozvoljeno držanje oružja, nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda. Rutović je u bekstvu od sporog događaja i za njim je na snazi Interpolova poternica, pa mu se sudilo u odsustvu.

Inače, Rutović je jedan od retkih preživelih aktera filma “Vidimo se u čitulji”, koji se bavi fenomenom “žestokih momaka” iz kriminalne sredine u Srbiji početkom 1990-ih.

Podsetimo, Ristićevom likvidiranju prethodio je udes, pošto je ubica svojim automobilom udario Draganov kako bi ga naveo da izađe iz vozila. Iskoristio je tu priliku i zapucao na Ristića.

Nedugo nakon toga, u beogradskom naselju Mirijevo pronađen je zapaljen automobil, za koji se pretpostavlja da je korišćen u obračunu, a u njemu, kako se nezvanično saznaje, i pištolj sa prigušivačem.

Srbin koji je osuđen za ubistvo, pa pobegao u Rusiju i postao TV zvezda, izručen na služenje kazne

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
792 Shares
792 Shares
Share via
Copy link