Magazin

Ko je bio Dragan Ristić Čađa, koji je jutros brutalno likvidiran u Beogradu

dragan ristic ubistvo
FOTO: VLADIMIR ŽIVOJINOVIĆ / RAS SRBIJA

Jutrošnja egzekucija Dragana Ristića Čađe (61) podigla je beogradsko naselje Kaluđericu na noge. Ubijeni je odavno poznat policiji, a njegov sin služio je zatvorsku kaznu zbog ubistva.

Ristić je, kako saznaje Blic, u svom dosijeu imao nekoliko krivičnih prijava koje datiraju još iz devedesetih godina. Poreklom je iz Berana, a vlasnik je jednog poznatog restorana i firme koju u vlasništvu ima 17 godina.

Policija još ispituje motive jutrošnjeg obračuna, kao i to da li se neki od njegovih poslova dovodi u vezu sa ubistvom.

Kako smo još saznali, sin ubijenog Ristića robijao je zbog ubistva koje se dogodilo 2008. godine u Kaluđerici. Tada su hicima iz vatrenog oružja ubijeni V. D. (33) i D. M. (21).

Kako su tada pisali beogradski mediji, hici su ispaljeni u obračunu dve suparničke bande koje su pokušavale da preuzmu primat u Kaluđerici i bile su poznate po nasilničkom ponašanju.

– Ispaljeno je na desetine hitaca, najverovatnije iz pištolja, ili rafalna paljba. Pomislio sam da neko slavi u komšiluku, a onda sam čuo viku i kroz prozor video upaljene baklje. Sve je trajalo petnaestak minuta. Shvatio sam šta se dešava tek kad su stigli policija i Hitna pomoć – ispričao je tada za “Blic” stanar obližnje kuće.

Ristovićevom sinu je tada suđeno kao punoletniku, a iz zatvora je izašao nešto ranije. Prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, Ristićev sin je 2017. godine privođen i zbog proganjanja.

Ristić je inače otac petoro dece, a reporterka “Blica” danas je na licu mesta kratko razgovarala sa jednim od njegovih sinova.

– Tata je bio dobar čovek, ne znam sa kim se svađao i zašto se ovo dogodilo – rekao je kratko sin.

Takođe, ubijeni Ristić je u kumovskim vezama sa Željkom Rutovićem, koji je prošle godine u martu mesecu, osuđen na četiri godine i četiri meseca robije, zbog ranjvanja Predraga Rankovića Peconija u beogradskom hotelu “Park”.

Njemu je tada bila izrečena jedinstvena kazna koja obuhvata kazne za nedozvoljeno držanje oružja, nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda. Rutović je u bekstvu od sporog događaja i za njim je na snazi Interpolova poternica, pa mu se sudilo u odsustvu.

Inače, Rutović je jedan od retkih preživelih aktera filma “Vidimo se u čitulji”, koji se bavi fenomenom “žestokih momaka” iz kriminalne sredine u Srbiji početkom 1990-ih.

Podsetimo, Ristićevom likvidiranju prethodio je udes, pošto je ubica svojim automobilom udario Draganov kako bi ga naveo da izađe iz vozila. Iskoristio je tu priliku i zapucao na Ristića.

Nedugo nakon toga, u beogradskom naselju Mirijevo pronađen je zapaljen automobil, za koji se pretpostavlja da je korišćen u obračunu, a u njemu, kako se nezvanično saznaje, i pištolj sa prigušivačem.

Srbin koji je osuđen za ubistvo, pa pobegao u Rusiju i postao TV zvezda, izručen na služenje kazne

654 Shares
654 Shares
Share via
Copy link