Magazin Novi Sad

Klinički centar greškom proglasio Novosađanina mrtvim

Đorđe Milošević (79) iz Novog Sada proglašen je mrtvim 19. januara ove godine, a to je saznao sasvim slučajno pre nepunih mesec dana, kada nije uspeo da registruje automobil.

Kako je Milošević rekao za „Kurir“, nakon što je 26. jula angažovao agenciju da u njegovo ime registruje automobil koji je kupio, iz agencije su mu poručili da je to nemoguće jer se vodi kao pokojno lice.

On je to odmah prijavio policiji, razgovarao je sa službenicom matične službe i rekao da je u pitanju greška. Tada je i saznao da je greškom upisan u knjigu umrlih na osnovu potvrde o smrti iz Kliničkog centra Vojvodine.

Tim povodom oglasio se i Klinički centar Vojvodine, koji navodi da je u januaru 2018. godine u toj zdravstvenoj ustanovi hospitalizovan pacijent istog pola, imena i prezimena, a bez dokumeta na osnovu kojih bi se mogao utvrditi njegov identitet.

„Klinički centar Vojvodine je od nadležnih organa zatražio dostavu ličnih podataka za navedenog pacijenta, i dobio podatak da je u pitanju Đorđe Milošević iz Novog Sada, sa ostalim identifikacionim podacima o tom licu (JMBG i adresa stanovanja tog lica). Dobijene podatke Klinički centar je smatrao za tačne, i uneo ih u medicinsku dokumentaciju pacijenta“, ističe se u saopštenju KCV-a.

Oni dodaju da su preduzeli sve mere za ispitivanje odgovornosti zaposlenih u toj ustanovi u ovom predmetu i sproveli unutrašnji stručni nadzor.

„Klinički centar je po hitnom postupku sproveo mere kako oštećeni građanin ne bi snosio dalje posledice ove administrativne greške. Koristimo priliku da javno uputimo izvinjenje gospodinu iz Novog Sada zbog nelagodnosti koje je pretrpeo u ovom periodu“, stoji u saopštenju Kliničkog centra.

Novosadski Černobilj: Mesto u kojem više nema ljudi

Izvor: Kurir

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link