Magazin

Novosadski advokat tužio Kesića, a sudiće mu Bog i Vasilije Ostroški

Novosadski advokat Nemanja Aleksić podneo je krivičnu prijavu protiv novinara i voditelja Zorana Keseća, pošto je u svojoj autorskoj emisiji “24 minuta” povredio njegova religijska osećanja.

Aleksić za Danas kaže da je voditelj, pored njegovih, povredio i osećanja svih pravoslavnih vernika pominjući Svetog Vasilija Ostroškog i mitropolita Amfilohija u, kako kaže, uvredljivom kontekstu.

Ipak, ne smatra da su osećanja vernika povređena kada je on u ime Gorana Vesića podneo krivičnu prijavu protiv vladike Grigorija za podstrekavanja na ubistvo (Vesića). Prethodno je Vesić episkopa diseldorfskog i cele Nemačke nazvao ubicom.

Kesić je u svojoj emisiji rekao da bi se glasačima u Crnoj Gori najviše svideo Vasilije Ostroški, “koji iz opravdanih razloga nije mogao da učestvuje na izborima, ali je zato iscimao svog ‘pi-ara’ Amfilohija Radovića da po prvi put u životu izađe na izborno mesto i glasa”.

“Dobro, tehnički, izađe iz džipa, pa glasa. No, iz čega će”, rekao je Kesić u emisiji.

Aleksić je stava da je Kesić “izložio poruzi verske simbole pravoslavne hrišćanske vere, njene svetitelje, sveštenstvo i verni narod”.

“To je krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti. Pošto tužilaštvo očigledno nije reagovalo na emisiju gde se vređa SPC, njeni sveci i najpoštovaniji – Sveti Vasilije Ostroški, slava mu i milost, koga poštuju i uvažavaju vernici i katoličke i islamske veroispovesti, morao sam to ja da učinim”, navodi za Danas.

Iako je emisija “24 minuta sa Zoranom Kesićem” satirična, Aleksić ne vidi satiru.

“Satira je kad ne vređate. Ovde vređate moja najdublja osećanja. Kesiću će suditi Bog i Sveti Vasilije, slava mu i milost”, dodaje Aleksić, poručujući kako je tužilaštvo i dalje “žuto”, što objašnjava zbog čega samo neće pokrenuti postupak protiv Kesića.

Advokat Vladimir Gajić poručuje da njegovom kolegi Aleksiću “izgleda ni doktorska titula ne pomaže da razume demokratski koncept izražavanja slobodnog mišljenja”, dodajući da će novosadski pravnik izgubiti sve parnice.

Zoran Kesić nije želeo da se osvrće na prethodne emisije.

Novosadski advokat koji je tužio Kesića sa Gojkovićem optužen za prevare u osiguranju

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
158 Shares
158 Shares
Share via
Copy link