Magazin

Voditeljku opljačkali u Kataru, policija joj ponudila da sama presudi lopovu

Dominik Mecger pljacka Katar
Printscreen/Twitter

Dominik Mecger, argentinska voditeljka, opljačkana je nedugo nakon što je stigla u Katar. Ostala je u šoku kada je išla da prijavi slučaj.

Nije očekivala da se baš na ovaj način reševaju stvari u Kataru, a bilo joj je neobično u kakvu je situaciju stavljaju vlasti.

Snimala je prilog sa navijačima za televiziju „TN“, a neko je uspeo neprimetno da joj izvuče novčanik iz torbe. Primetila je to tek kasnije kada je želela da kupi vodu. Kada je stala u prodavnicu shvatila je da – nema novčanika.

Sve je ubrzo ispričala u uključenju za televiziju, a čak i oni koji su slušali bili su zatečeni njenom pričom.

– Policija je tu, u blizini mesta gde se fanovi okupljaju. Prijavila sam slučaj i odmah su me odveli u jedan drugi deo gde se nalaze ljudi koji znaju engleski. Rekli su mi da ostanem mirna i da će brzo da reše slučaj. Poslali su me potom u drugu stanicu, tamo me muškarci nisu pogledali, niko me od njih nije ni konstatovao, a onda sam prešla u deo gde su žene i rekli su mi da moram da dam izjavu policajkama. Onda se dogodio jedan kompleksan momenat. Pitali su me kako želim da bude kažnjena ta osoba. Objasnili su mi da imaju kamere svuda i da će naći počinioca – izgovorila je Dominik i iznenadila i kolegu.

Ekspresna reakcija je bio samo rešenje prvog problema, usledio je izbor koji nije tipičan za zapadni svet.

– Nisam razumela pitanje, tražila sam da ponove, a žena me je upitala da li želim da počinilac bude osuđen na pet godina zatvora ili da bude deportovan. Pomislila sam tada da se možda ne razumemo, jer ni ona ni ja ne govorimo engleski kao maternji jezik. Ponovila mi je pitanje i rekla da ja mogu da odlučim o kazni za počinioca – rekla je ona i dodala da je odbila da se stavlja u takvu poziciju i da ne može ona da odlučuje o takvim stvarima jer nije sudija.

To je zaista ostavilo u neverici i u situaciji u kojoj nije htela da se nađe.

– Iznenadila sam se baš mnogo. Znam da postoje kulturološke razlike, sve to mi je bilo jasno, ali ne nešto ovako. Samo sam joj rekla da želim da mi budu vraćene stvari. Uzeli su mi izjavu, preveli su to na arapski jezik, tražili su mi da potpišem sve to. Nisam razumela šta sve piše u toj izjavi, jer je na njihovom jeziku, ali su stvari mnogo drugačije nego kod nas – objasnila je.

Zatim je kolega insistirao da mu još jednom ponovi šta se desilo.

– Izgleda da postoje tu neke razne opcije, kao neka vrsta ponude, pet godina u zatvoru ili deportacija. Samo sam htela da mi vrate stvari, pa neka oni odluče šta i kako dalje. Ona me je gledala čudno, tražila je da odlučim, odbila sam to da učinim. Ovo je zaista neko novo iskustvo za mene, nemam dovoljno reči da opišem kako je sve to izgledalo – ispričala je.

Voditeljka je dodala i da su joj ponavljali da ne brine, kako se tu nalazi ogroman broj kamera koje su instalirali zbog Mundijala i da će sve biti brzo rešeno.

Izvor: Nova.rs

Ove srpske lepotice bodre „orlove“ na Mundijalu: Žene fudbalera osvajaju zlato u lepoti (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika ##

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link