Lifestyle

9 sigurnih znakova da ste bili suđeni jedno drugome

sudbinska ljubav

Svi smo u životu proživeli ljubavne jade posloe kojih smo mislili da nam se čitav svet srušio. Bilo je i situacija gde sami sebe pitamo šta smo uopšte i videli u nekoj osobi i šta nas je navelo da poverujemo da smo suđeni jedno drugome.

Bilo je to spajanja dve srodne duše, a sad kao da ti neko vadi srce, najradije bi pobegao, patiš i pitaš se šta uopšte radiš u ovoj priči. “Postoje takozvane karmičke ljubavi, odnosno veze gde se dve osobe susretnu da bi odradile karmički dug.

Često se najprivlačnije veze temelje na ljubavnim odnosima iz prošlih života, u kojima su bili prisutni mržnja, bol, pa čak i nasilje. Time što se u ovom životu opet sretnemo dobijamo mogućnost da ljubavlju uravnotežimo zlo i izdajstva koje smo sebi tada naneli”, objašnjava Aleksandra Doran, astrolog, feng shui savetnica i intuitivni trener, a prenosi portal Besno pile.

Našu sadašnjost oblikuje naša prošlost

Karma je univerzalni zakon dela i posledica. Obuhvata sve što sada radimo, sve što smo ikad radili i sve što ćemo raditi u budućnosti. Našu sadašnjost oblikuje ono što smo radili u prošlosti, a našu budućnost ono što radimo sada.

“Možemo se naći u teškoj životnoj situaciji gde nam se čini da stvarno ne zaslužujemo ono što nam se dešava ili smo pak ljuti na ceo svet zbog nepravde. Ništa se ne dešava slučajno. Slučajnost je iluzorno data u ruke sudbine onima koji žive život bez volje da se probude. Mi smo ograničeni memorijom, sve što vidimo je ovo sada ovde, a ne znamo šta smo radili u prošlim životima“, tumači Dorann i nastavlja:

“Svaka je naša akcija zapisana u nevidljivu knjigu, koju pišemo sami. Nekada smo nekome preuzeli ljubav, ali nismo misli da smo uradili nešto loše. Nekad smo nekome slomili srce, a nismo ni znali. Nekada smo nekomu zagušili ljubav, a da nismo toga ni bili svesni, ali u knjizi života se zapisuje sve to. Sve je jasno i logično. I svaka ispisana stranica ima svoj uticaj kao što i svaka stranica ima svoj odgovor na nekoj od sledećih stranica.”

Karmičke veze po pravilu su burne

Doran kaže da se na početku karmičke veze sve dešava kao u bajci, postoji nešto magično i neizbežno. Ništa drugo više nije važno na planeti Zemlji, nego da neprestano budeš s tom osobom. Ovo oduševljenje i osećaj dolazi od toga jer u dubini sebe znamo da smo dobili mogućnosti da s tom osobom podmirimo karmički dug.

“Po pravilu karmičke veze postanu teške i zahtevne, jer počnu da se otvaraju stare rane, dolazi do suočavanja s karmičkim zamerkama i obnove karmičkog ratovanja. Postoje brakovi gde partneri kao da biju bitku jedno s drugim, mrze se i svađaju, a s druge strane ne mogu jedno bez drugog”, objašnjava astrolog i tumači:

“Postoji dinamika mržnje i ljubavi koja je s racionalnog gledišta potpuno nelogična. Neko svaki dan iznova ostavlja svog partnera, ali ne može otići i takve situacije mogu postati vrlo nezdrave. Tvoja duša tačno zna zbog čega si u karmičkoj vezi i želi da uradi sve sa svrhom da se određena karma uravnoteži.

Ključ je u ljubavi jer ljubav je sila koja ima mogućnost transformacije negativnog u pozitivno. Ljubav je alhemija koja može nagomilane negativne emocije i energije tame preokrenuti u svetlo i ispunjenje. Zato nam je ljubav data jer samo kad volimo možemo odustati od ega, možemo prihvatati, možemo opraštati, imati strpljenja i razumevanja. Kroz takvo delovanje nam se pruža mogućnost da odradimo karmu.”

Možemo uticati na svoju karmu

Ali, naravno, često se događa da u karmičkoj ljubavi zbog razočarenja i bola još dodatno povećamo karmički dug i propustimo mogućnost da se rasteretimo negativne karme.

Takođe nismo svesni snage obećanja koja smo dali nekoj osobi u prošlom životu ili se zakleli na večnu ljubav samo jednoj osobi. Svi takvi ‘ugovori’ između dve duše, bez obzira koliko su romantični, mogu stvarati bezbroj problema i nemogućih uslova u ovom životu sada.

Osim toga, karma se prenosi i unutar roda, poput genetike. Određeni uzorci se nasleđuju pa je moguće da odrađuješ i karmu svojih predaka. Ali, jednom kad shvatiš da ono što ti se događa, nikada nije ovde bez razloga i da nema slučajnosti i grešaka u sudbini jer sve sebi sami stvaramo i to svakog trenutka svojim delima i mislima.”

Doran tumači kako se negativna dela iz prošlih života mogu uravnotežiti: “Kada preuzmete odgovornost da ste sve to sami stvorili na jedan ili drugi način, iako naravno nemate uvid u svoje prošle živote, ali postanete svjesni da je to prirodni zakon, onda imate mogućnost da pozitivnim delovanjem prekinete određeni negativni uzorak i time uravnotežite karmu.”

“Kroz karmičku vezu u kojoj uspete da odradite karmički dug srce vam se još više otvara i vraća vam se sposobnost davanja i primanja ljubavi, vaša duša napreduje i otvaraju vam se vrata za pozitivnija ljubavna iskustva i doživljavanje ljubavi na mnogo višem nivou”, kaže Doran.

Znakovi da si u karmičkoj vezi

Prema istočnjačkoj filozofiji svako tokom života prođe bar jednu ili dve karmičke veze. Karmičke veze nisu predviđene da traju, ali se iz njih dobijaju najvažnije životne lekcije. U duhovnom smislu razlikuju se od sudbinskih i takozvanih blizanačkih duhovnih veza po tome što su namenjene ličnom rastu.

Glavna svrha karmičkih veza je da osoba nauči šta znači istinski voleti sebe i druge, da nauči da upravlja svojim egom i da se usresredi na samorazvoj. Ovo su neki od znakova karmičke veze:

Ponavljajući obrasci

– ako se u vezi ili vezama stalno ponavljaju isti problemi to je znak da se radi o karmičkoj vezi. Veza u kojoj se ponavljaju isti obrasci stagnira, a jedini način da se to promeni je otpuštanje.

Sebičnost

– kod karmičkih veza ne postoji zdravo poštovanje ličnih granica. Tako se stvara podloga za nasilnički i zavisnički odnos.

Predodređenost

– javlja se osećaj da nema života bez te druge osobe i javlja se fatalizam.

Osećaj da se već poznajete

– iako ste se videli prvi put imate osećaj da se odavno poznajete i s lakoćom uspostavljate kontakt i odmah postoji snažna privlačnost.

Idealizovanje

– jedan od partnera je opsednut, želi da poseduje drugu osobu jer je ona centar njenog svemira i glavni izvor sreće. Stavlja je na pijedestal i nesposoban je da vidi njene mane.

Stvaranje zavisničkog odnosa

– opsednutost vezom celo vreme, jedan ili oba partnera postaju mentalno, psihički i fizički zavisni jedno od drugog.

Strahovi

– odnos izvlači na površinu najgore strahove, na primer, strah od napuštanja, odbijanja, prisutan je osećaj nedostojnosti.

Iracionalno ponašanje

– osoba se ponaša na način koji joj nije svojstven, takođe na površinu izlazi njena tamna strana.

Nestabilnost

– za karmičke veze je tipično da su promenljive i nepredvidive. Već su ova dva znaka dovoljna da se radi o karmičkoj vezi.

Tri sigurna znaka da niste jedno za drugo

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

204 Shares
204 Shares
Share via
Copy link