Horoskop Horoskopski znakovi

Kako se svađaju znaci Zodijaka i kako da kontrolišete sopstveni bes

Svi se mi na različite načine nosimo s besom, nervozom i nezadovoljstvom. Kao i u svemu ostalom, ni u besu nismo svi isti.

Ono što je ipak najvažnije je da naučimo kako da se kontrolišemo u kriznim situacijama i sprečimo da svađa eksalira.

Ovan – Udahni duboko

Vi ste najvatreniji i najviše možete da se svađate od svih znakova. Zašto je to tako? Vaš vladar je Mars, planeta koja simbolizuje raspravu, ljutnju, bes i onda je Vama to normalno. Ipak, nije. Nekad reagujete prebrzo, a posle se kajete.

Okrenite to u svoju korist, pa prvo razmislite pa onda reagujte. Udahnite duboko pa nastavite razgovor kada ste ljuti. Pomaže.

Bik – Stavi se u ‘tuđe cipele’

Bikovi su poznati kao najtvrdoglaviji znak. Tako da, dragi Bikovi nije lako biti u Vašoj koži. Teško Vam je da postignete kompromis sa partnerom zbog toga.

Budite otvorenog uma i lako ćete postići kompromis. Nemojte samo dugo trpeti jer onda nećete moći baš lako da suzbijete ljutnju.

Blizanci – Slušajte pažljivo

Iako ste veoma pametni, ipak ne znate unapred šta će druga osoba reći. Potrudite se da se posvetite partneru ili prijateljima, tako što ćete dati do znanja drugoj osobi da ste prisutni i kad Vi ne pričate.

Razmislite kako se osećate osoba koja Vam se poverava da biste bolje mogli da učestvujete u razgovoru. Više slušajte, manje pričajte.

Rak – Nemojte se povlačiti

Imate tendenciju da se povučete u svoj svet, u svoju ‘školjku’. Tako Vam je lakše, iako to nije rešenje. Oduprite se tome i uđite u raspravu. To je jedini način da dođete do rešenja. Rasprava može biti konstruktivna.

Bitno je da pokažete da imate neka osećanja i da poštujete tuđe stavove. Saslušajte i drugu osobu jer niste jedina osoba na svetu koja ima problem. Otvorite dušu, pa će tako i drugi uraditi.

Lav – Budite otvoreni za kompromis

Poštujte tuđe stavove i osećanja dok se raspravljate. Pošto ste glasni i vičete, onda bi bilo dobro da budete svesni toga, da nekog to povređuje i da niko ne može da želi rešenje dok se ton ne spusti.

Budite malo obzirniji prema drugima, jer će se strasti stišati, ali niko neće zaboraviti šta ste sve rekli u naletu besa.

Devica – Prestanite da analizirate

Vi toliko analizirate da ne možete ni da vidite rešenje, već u svemu tražite problem, pa i tamo gde ga nema. Možete nekad biti arogantni i nespremni na kompromis. Ipak, to nije dobro, jer ne možete napraviti dogovor.

Opustite se i prestanite da gledate svaki detalj, nego sagledajte širu sliku i možda tako pre uvidite rešenje.

Vaga – Pustite da se stvari slegnu

Nekad možete da budete pasivno – agresivni i da se vratite na neki problem od ranije, jer ste sada odlučili da je vreme za raspravu. To nije rešenje.

Najbolje bi bilo da porazgovarate sa drugom osobom mirno, da ne odlažete bitan razgovor, da se bes ne bi povećavao. Budite odlučni da ipak želite mir, pa ćete lakše doći do dogovora.

Škorpija – Recite jasno šta Vam smeta

Bilo bi dobro da ako Vas nešto muči da kažete drugoj osobi to. Ovako dolazimo do scenarija kada imate plan kako da joj se osvetite, ali mogli ste jednostavno da rešite svaki problem odmah.

Ipak, skloni ste autodestrukciji i volite da se nervirate oko svega. Da ne biste ponavljali ovo toksično ponašanje, najbolje bi bilo da budete otvoreni, koliko god to teško bilo.

Strelac – “Ispeci pa reci”

Bilo bi dobro da razmislite pre nego što nekom nešto kažete. Ukoliko nije tako, onda ćete uvrediti nekog i ući u raspravu, iako imate dobru nameru. Ne može svako da podnese Vašu surovu iskrenost i onda kada kažete sve što imate, povratka nema.

Nije loše kad je neko iskren, samo imajte meru u svemu. Razmislite kakva će reakcija druge osobe biti.

Jarac – Birajte reči i poštujte tuđa osećanja

Drugi bi se iznervirali ako im date argument zašto nešto nije u redu, zašto je došlo do rasprave i u čemu je problem, ali ne i Vi. Vama je to najbitnije. Nekad ste toliko tvrdoglavi da niko ne može sa Vama da izađe na kraj. Ne popuštate ni po koju cenu, bilo da ste u pravu ili ne.

Ipak, imajte malo osećaja za druge ljude. Možda ne morate biti uvek pregrubi, nego sve može da se kaže na lepši način, da ne povredite nekog.

Vodolija – Saslušajte i drugu stranu

Vama je baš teško da promenite mišljenje. Kao fiksni znak, držite se uvek svog stava i kad niste baš sigurni da ste u pravu.

Saslušajte uvek drugu stranu pa donesite odluku i ne brzajte sa zaključcima koje smatrate nepromenljivim.

Ribe – Izborite se za sebe

Poznato je da se uvek žrtvujete za druge, a sebe nekad i zaboravite. Prosto, takvi ste. To je u redu, ali ne uvek. Niste baš sigurni kako treba da ulazite u rasprave, a ni kako da ih rešite.

Ipak, zauzmite se za sebe, asertivno ako možete, budite ljubazni. Ne popuštajte uvek. Postavite neke granice da ne biste uvek bili na gubitku.

Kakve god savete da ste pročitali za svoj znak, uvek je bolje da udahnete vazduh, napravite pauzu i razmislite da li nešto možete drugačije da uradite ili kažete. Bitno je da se sa što manje muke dođe do nekog kompromisa tj. rešenja problema.

Bik ima predivne usne, Jarac savršene noge: Horoskop otkriva vaš najlepši deo

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

113 Shares
113 Shares
Share via
Copy link