Horoskop

Kako Saturn utiče na vašu karijeru, ljubav i zdravlje

Planeta koja nanosi udarce i gasi svetlost, kako astrolozi često nazivaju Saturn, preko godinu dana šeta znakom Strelca i ostaje tu do decembra 2017. Ali, kao i uvek, svoj uticaj rasprostire po celom Zodijaku, donoseći manje ili više problema u određenim segmentima života ali i želju za traganjem i spoznajom, kao i svojevrsno otrežnjenje. Suština je u tome da Saturn ni slučajno nije tako negativan kao što se veruje, ali zahteva strpljenje i trpljenje, on je, zapravo, personifikacija stare izreke “ko zna zašto je to dobro”. Dakle, šta vam ova planeta, krećući se po Strelcu, donosi u narednih godinu dana?

OVAN

LJUBAV

Rođeni u ovom znaku konačno će, doduše na teži način, spoznati da životni moto “napad je najbolja odbrana” može biti poguban za partnerske odnose. Predstoji vam emotivna kriza, posle koje sledi veliki preporod. Moguće je da ćete ove godine stati na ludi kamen.

POSAO

Došlo vreme da počnete da usmeravate karijeru u drugom pravcu, bilo da je reč o promeni profesije ili radnog mesta. Iako je period vrlo povoljan, nemojte, kao što obično činite, donositi odluku na brzinu.

ZDRAVLJE

U narednih nekoliko meseci bićete skloni upalama i infekcijama, praćenim uvećanjem limfnih čvorova.

Pročitajte kineski horoskop za 2017.

BIK

LJUBAV

Žudite za zadovoljstvima i emotivnim ispunjenjem, ali Saturn vam ne dozvoljava da se opustite i sitnim smicalicama “trenira” vaše nerve. Verovatno niste svesni toga da vam čini dobro jer, sve što radite po svaku cenu, na kraju vam se obija o glavu. Strpite se, .

POSAO

Vaša tiha, uporna ambicija konačno pokazuje rezultate, i to na poslu na kojem ste do sada davali maksimum, ali bez većeg efekta. Ne dozvolite da vas iznenadni uspeh blokira, slobodno raširite krila i pokažite da zaslužujete i više.

ZDRAVLJE

Neumerenost u jelu (ponekad i u piću) mogla bi vas ovoga puta koštati zdravlja. Na udaru su jetra i žučna kesa, redovno kontrolišite masnoće u krvi.

Pročitajte kineski horoskop za 2017.

BLIZANCI

LJUBAV

Pomalo površan šarm, kojim godinama osvajate ljude oko sebe, pod uticajem Saturna biće zauzdan, a odnos sa partnerom i prijateljima moraće da bude postavljen na drugačijim osnovama – iskrenijim i dubljim. Budete li se opirali, postoje velike šanse da ostanete sami.

POSAO

Najgori period je iza vas, došlo je vreme da povlačenje zbog uzaludnog truda zamenite akcijom. Ne očekujte brz uspeh, ali i to je delo učitelja Saturna – tri koraka napred, dva koraka nazad, kad se sve sabere, ipak ste a dobitku.

ZDRAVLJE

Tegobe koje su vas povremeno mučile sada bi mogle postati hronične. Bilo da je reč o kašlju, gastritisu ili upali bešike – dobro bi bilo da preduzmete ozbiljnije korake.

Pročitajte kineski horoskop za 2017.

RAK

LJUBAV

Introvertni i ozbiljni, pripadnici ovog znaka izaći će iz svoje ljušture i šarmom i duhovitošću očaravaće sve oko sebe. U neposrednoj okolini krije se osoba spremna za vezu, a u slučaju da ste zauzeti, očekuje vas pozitivan preokret u odnosima s partnerom.

POSAO

Ako nameravate da uložite novac, pravo je vreme za to, ali budite oprezni jer vas na tom putu mogu sustići neočekivane prepreke. Dobro procenite rizike i konsultujte se s osobom od poverenja, koja se razume u finansije.

ZDRAVLJE

Poslednjih godina niste se mogli pohvaliti stabilnim zdravstvenim stanjem, a poboljšanje možete očekivati tek kada naučite da neutrališete stres. U tome vam mogu pomoći vežbe relaksacije i disanja.

Pročitajte kineski horoskop za 2017.

LAV

LJUBAV

Eksplozivni ste i nestrpljivi. Ukoliko ste u potrazi za partnerom, ali i ako ste u vezi, Saturn će vas staviti na brojna iskušenja, koja bi vam mogla doneti čak i patnju. Neuspeh ne znači poraz: umirite ego i popijte svoju čašu žuči, do leta će se situacija preokrenuti u vašu korist.

POSAO

Nestabilnu poziciju možete popraviti isključivo predanim radom i znanjem, bez zakulisnih radnji i intriga, koje bi vam mogle doneti velike neprilike. Posvetite se usavršavanju i stavite sve karte na sto – isplatiće vam se.

ZDRAVLJE

Vaša najslabija točka trenutno je kičma: u slučaju većinu vremena provodite sedeći, postoje velike šanse da “zaradite” diskus herniju.

Pročitajte kineski horoskop za 2017.

DEVICA

LJUBAV

Saturn napada vaše natalno Sunce donoseći depresiju i osećaj praznine. Ukoliko ste u vezi, svojom melanholijom ćete opteretiti partnera koji bi mogao potražiti “utehu” na drugoj strani. Iskren razgovor o tome šta vam se dešava doneće olakšanje i vama i voljenoj osobi.

POSAO

Materijalni status vam je veoma važan, a zvezde su vam u vezi s tim prilično naklonjene. Sleduje vam ponuda za dopunski posao ili bolje plaćeno radno mesto, a smeši vam se i neočekivano nasledstvo.

ZDRAVLJE

Probleme s cirkulacijom rešićete primenom alternativnih metoda, ali ćete zbog anemije morati da se obratite lekaru.

Pročitajte kineski horoskop za 2017.

VAGA

LJUBAV

Najprivlačniji znak u Zodijaku proteklih meseci prosto blista. Sve vam polazi za rukom, ali pazite da se ne zanesete previše, jer postoji velika verovatnoća da ćete doživeti neprijatno iznenađenje. Partner ili osoba koja vam se dopada mogli bi bez najave izaći iz vašeg života.

POSAO

Dobro proverite šta potpisujete i ne upuštajte se u poslovne aranžmane dok detaljno ne ispitate ko se nalazi s druge strane. Zvezde vam ne dopuštaju ni minimum rizika, ali ne samo kada je reč o vašem potpisu, već i o onome što izgovarate.

ZDRAVLJE

Bolovi u nogama i otok zglobova ukazuju na probleme s venama. Vodite računa o lekovima koje uzimate: dobro proučite nuspojave i kontraindikacije.

Pročitajte kineski horoskop za 2017.

ŠKORPIJA

LJUBAV

Posle nekoliko neprijatnih lekcija, nastupilo je zatišje. Konačno ste stekli unutrašnji mir i svesni ste toga koliko vredite. Spremni ste za nove izazove, bilo da ste u vezi ili da ste u potrazi za novom ljubavlju. Dileme ćete razrešiti do polovine godine.

POSAO

Finansijski problemi naučiće vas (i naterati) da se uzdržite od rasipanja novca. Shvatićete da se zadovoljstvo može pronaći i u sitnicama, koje čak ne moraju da budu materijalne prirode. Bliska osoba pomoći će vam da stanete na noge.

ZDRAVLJE

Iznenadna glavobolja može biti posledica stresa, ali i visokog pritiska. Bilo bi dobro da proverite o čemu se radi.

Pročitajte kineski horoskop za 2017.

STRELAC

LJUBAV

Optimistični, bezbrižni Strelac teško podnosi prisustvo strogog Saturna koji ga primorava da se suočava s krupnim životnim preprekama. To se odnosi i na ljubav, koja je prestala da bude zabava i zahteva ono što joj pripada – dubinu i snagu. Ovo je jedinstvena prilika da se sloboda žrtvuje zarad višeg cilja.

POSAO

Nezadovoljstvo, ne samo zbog sporog napredovanja u karijeri, već i materijalnom situacijom, dodatno vas iritira, ali neko vreme ćete morati da se pritajite, jer vaših pet minuta nastupa tek od jeseni. Do tada, radite svoj posao najbolje što možete i pazite se nesmotrenih izjava.

ZDRAVLJE

Nemojte utehu tražiti u slatkišima koji će vam, osim neestetskog viška kilograma, doneti i gomilu zdravstvenih problema – višak triglicerida, hipertenziju i sve što ide uz to. Saturn pokušava da vas nauči samodisciplini.

Pročitajte kineski horoskop za 2017.

JARAC

LJUBAV

Osećate nemir i vapite za promenom. Ako ste u vezi, mami vas izlet u nepoznato, ali to bi vas moglo koštati skuplje nego što biste ikad pomislili. Ukoliko ste u potrazi za partnerom, imajte na umu da solo status ne treba menjati po svaku cenu jer postoji opasnost od pogrešnih izbora.

POSAO

Ambicija vas ne napušta, uvek želite više i bolje, ali na putu vam stoje prepreke koje nemaju veze s vašim sposobnostima, već su posledica objektivnih okolnosti. Zato ne srljajte, već sačekajte pogodan trenutak u drugoj polovini godine.

ZDRAVLJE

Zvezde upozoravaju da bi vaš najveći problem u narednih nekoliko meseci mogle bi biti alergije.

Pročitajte kineski horoskop za 2017.

VODOLIJA

LJUBAV

Ne poigravate se namerno tuđim osećanjima, jednostavno nemate osećaj da činite nešto loše ako ignorišete nečije pozive. No, posledice su iste. Saturn će se uskoro pobrinuti da vam se sve vrati kao bumerang, i to od osobe koja će vam mnogo značiti.

POSAO

Briljantne ideje krče vam put ka vrhu i smeši vam se veliki uspeh u karijeri. Međutim, u sledeća tri meseca moglo bi se desiti da pretrpite materijalni gubitak, da budete uvučeni u finansijsku prevaru ili da vam neko ukrade novac.

ZDRAVLJE

Nemojte ignorisati probavne smetnje, sistem za varenje vam je najslabija tačka sve do avgusta.

Pročitajte kineski horoskop za 2017.

RIBE

LJUBAV

Neptun, vladar vašeg znaka, boravi u Ribama, a Saturn ga uporno “napada”, dajući vam pomalo iskrivljenu sliku sveta. Zbog toga pogrešno tumačite tuđe postupke i stavove, uz konstantan osećaj da vas partner (i suprotni pol uopšte) ne razume.

POSAO

Situacija je gotovo identična kao na emotivnom planu, ali može vas koštati napretka na radnom mestu i sukoba s kolegama. Svest o lošem uticaju planeta mogla bi vam pomoći da promenite način na koji trenutno funkcionišete, umesto da se prepuštate “višoj sili”.

ZDRAVLJE

Nervi su vam napeti kao strune. Nemojte tražiti spas u lekovima za smirenje, jer stvaraju zavisnost kojoj ste i inače skloni. Suočite se s problemima.

Pročitajte kineski horoskop za 2017.

Angelina Čakširan

Angelina Čakširan

Novinarka, reporterka koja za 40 godina karijere uvek stiže tamo gde drugi nisu ni pomišljali da može da stigne. I uvek donese najluđe priče, sa jednakom energijom i zanosom. Više puta nagrađivana. Doživotno rokenrol!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

14 Shares
Share via
Copy link