Uncategorized

Kako preživeti ispitni rok u Novom Sadu?

Januar i februar su meseci kada ćete studente uglavnom zateći u ne baš veselom raspoloženju. Svi su nešto nervozni, uče, vijaju uslove, potpise, pišu seminarske, rade istraživanja, polažu kolokvijume i spremaju ispite. Čitaonice u Matici, Gradskoj biblioteci i na fakultetima su prepune, a u domovima ovih dana vlada sablasna tišina. Ako niste student, razumite nas, nemojte nam ovih dana govoriti da nam je soba neuredna, prebacivati što nemamo vremena za vas i zvati nas na sve te kul žurke. Ispitni rok je u toku. Evo nekoliko načina da se opustite, ali samo na nekoliko sati. A onda, pravac na učenje. Opet.

horoskop-za-danas-kafa
Pixabay

Bioskop

Ovo je savršeno mesto na koje možete da pobegnete. Povedite druga, drugaricu, devojku, naoružajte se kokicama, i na 2 sata isključite se iz vektora, grafika, tabela, podela, filozofa i književnika. Uživajte uz Leonarda di Caprija, Tarantina ili Bred Pita, izbor je na vama. Tu su i odlični animirani filmovi koji će vas nasmejati i pomoći vam da pobegnete daleko od knjige. Barem na kratko.

Šetnja

Za učenje i razmišljanje nephodan je kiseonik, a ako ste po ceo dan u čitaonici ili u sobi, najbolje bi vam bilo da izađete malo na vazduh i prošetate po kraju. Možete se i provozati biciklom ako nije jako hladno, a tu su i roleri za one malo spretnije. Nekoliko sati na svežem vazduhu će vam sigurno prijati, ali pazite da usput ne svraćate nigde jer se ovo lako može pretvoriti u celodnevni izlet. Pogledajte gde možete u šetnju ovih dana.

liman-setnja-novisad
Foto: Jovana Rakić ©

Klizanje

Iskoristite zimu još malo, i povedite ekipu na klizanje. Ako ste početnik, biće ovo novo zanimljivo iskustvo, sigurno ćete se i nasmejati, a možda naučite i da kližete, pa se dodatno motivišete da naučite i tih dodatnih 200 strana što vam je ostalo. Možete ići na Štrand ili u Ledenu dvoranu na Spensu. Pogledajte smene klizanja.

Produktivnost

Ako se dobro organizujete, sigurno ćete i u ispitnom roku imati vremena za sebe. Isplanirajte kada šta učite i držite se toga. Nemojte sedeti 3 sata sa knjigom u rukama na istoj strani dok u drugoj ruci držite telefon i kuckate se sa drugaricom o tome kako je ispit baš težak i profesor užasan. Umesto toga, isključite zvuk, telefon u fioku, markere i knjigu u ruke. Za mnogo manje vremena naučićete više, samo ako se koncentrišete i fokusirate.

ucenje-student
Izvor: Pixabay ©

Društvo

Iako ste rekli prijateljima da do 20. februara zaborave na vaš broj, malo druženja sigurno će vam prijati. Iskradite se na 2 sata, počastite sebe omiljenim kolačem, kafom, ceđenim sokom ili palačinkama. Naravno, ko spomene ispitna pitanja plaća turu, a dozvoljene su teme vezane za leto, Dan zaljubljenih, ili neke druge lepe trenutke koji će vam pomoći da zaboravite trenutni haos.

Počastite se najboljim slatkišima u gradu – evo gde!

 

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
25 Shares
Share via
Copy link