Lifestyle

Kako je zapravo živeti sa tri cimerke u jednosobnom stanu?

Na poečtku nove akademske godine, mnogi brucoši i studenti starijih godina fakulteta kreću u ne baš laku potragu – potragu za idealnim stanom, a mnogi preko oglasa, raznih Facebook grupa traže i cimera ili cimerku za stanovanje. Kompromisi su neminovni, a mali prostor i nedostatak privatnosti mogu da mogu da izazovu određene probleme.

U jednosobnom stanu od četrdesetak kvadrata u centru grada, nedaleko od Matice srpske već nekoliko meseci žive četiri devojke, a one za naš portal otkrivaju kako to izgleda.

cimerke_kuhinja
privatna arhiva

– Jako je zanimljivo što nas je toliko, imam osećaj da se naše energije poklapaju i da zato funkcionišemo tako dobro. I verovali ili ne, često se zateknem potpuno sama u stanu! Nekad me to obraduje, a nekad mi prosto nedostaje zvuk cirkulisanja jos tri devojke po stanu – priču započinje Dunja, dvadesetčetvorogodišnja studentkinja Medicinskog fakulteta.

Dunja je sa jednom drugaricom Biljanom prva živela u tom stanu, pa se zatim u stan uselila Kristina, Biljanina drugarica, a za njom i Ivana, Kristinina drugarica. Devojke su se upoznale i započele život u zajednici.

– Najbitnije je da su svi članovi spremni na izazov života u zajednštvu i da su svesni kako prednosti, tako i mana života sa toliko cimera – priča Ivana, koja je nedavno završila master studije na Filozofskom fakultetu.

cimerke_gif.gif
privatna arhiva

Sa druge strane, devojke kažu da se sve može rešiti dogovorom i pričom. Zapravo, tako jedino uspevaju i da funkiconišu.

Biljana radi trenutno radi duple smene u jednom kafiću, pa je retko u stanu, a Kristina je na moru, pa njih dve ne provode toliko vremena u stanu. Jedno kupatilo na četiri devojke može izgledati kao problem, međutim u ovom stanu važi pravilo da se vrata ne zaključavaju.

Nastavak na sledećoj strani…

Aleksandra Aleksić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

136 Shares
136 Shares
Share via
Copy link