Film Lifestyle

Kako je zaista tukao Brus Li (VIDEO)

Legendarni Brus Li na filmskom platnu sa lakoćom je tamanio svoje protivnike. Njegove fascinantne veštine su se prepričavale i imitirale nebrojeno puta.

Osim na velikom platnu, na kojem je Brus mlatio jednog, dvojicu, trojicu… osmoricu, i to istovremeno, skoro je nemoguće pronaći snimak koji pokazuje kakav je borac Li u stvari bio, i kakav je bio majstor borilačkih veština i van kamera.

Zato i ne čudi što je video sa takmičenja održanog 1968. privukao ogromnu pažnju, a dovoljno je reći da Brus Li u filmovima nije morao da glumi, on je zaista svakog mogao da prebije sa lakoćom.

Brzina Brus Lijevog udarca sa udaljenosti od 90 cm bila je 5 stotinki. Izvodio je sklekove na jednoj ruci koristeći samo 2 prsta, mogao da probije vreću od 70 kilograma jednim sajd-kikom (udarac sa strane), da baca zrna pirinča u vazduh i da ih zatim hvata u letu koristeći štapiće za jelo.

Mogao je da probije neotvorenu konzervu prstima i to u vreme kada su se konzerve pravile od čelika – mnogo tvrđe od današnjih aluminijumskih konzervi.

Velike mudrosti Malog zmaja

Share via
Copy link