Lifestyle

Kako da oterate strahove iz prošlosti u novoj vezi?

Svi vole emocionalna uzbuđenja koja donosi početak nove i obećavajuće veze. Osećanja iz tog perioda se rado sećamo, jer su retki. Leptiri lepršaju u stomaku, a vi ste na sedmom nebu.

Pre ili kasnije, faza medenog meseca će se završiti, a vi ćete se “zaglaviti” u rutini sa novim partnerom. Tada počinju da se javljaju neslaganja, a vi se prisećate rana iz prošlosti  koje ne moraju imati veze sa vašim trenutnim partnerom.
Tri načina na koji se možete osloboditi bolnog osećaja zbog onoga što se dogodilo u prošlosti.veza-strahovi-bivsi

Dokazati sebi

Kada ste bili povređeni u prošlosti, ili ste preživeli težak razvod, često ste u strahu da će vam se ista stvar desiti ponovo. Dokažite sebi da grešite i da ćete najverovatnije upropastiti vezu koja, trenutno, ide u dobrom pravcu. Navedite sebi argumente koji ukazuju na to da problemi ne postoje, dajete prostora da razvijete veru, poverenje i samopouzdanje.

nova-ljubav-pocetakLjubomorna pitanja u vezi sa njegovom bivšom

Bilo da je vaš partner dao razlog ili nije, neizbežna su osećanja ljubomore kad god je tema njegovih bivših u pitanju. To je prirodno i mi smo samo ljudi. Možda nećete imati pravi razlog da budete ljubomorni, ali se plašite onoga što ne znate – u ovom slučaju je to istorija koju vaš partner deli sa svojom bivšom. Razgovarajte o tome, da li vam tu nešto smeta – ali ne stvarajte scenarije u glavi i nemojte biti ljuti bez razloga.

kako-odrzati-vezuZaboravite na predrasude

Svako u svom umu ima unapred osmišljenu viziju kako bi volelo da izgleda njihov savršen partner. Ljudi često porede prave partnere sa idealom koji možda ne postoji. U svakom slučaju, voleti nekog znači da volimo njegove vrline, a da nam njegove mane ne smetaju previše. Ne možete se udati za nekoga očekujući da će se on promeniti.

Naslovna fotografija: Marko Milivojević

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link