dosada-na-poslu
Pixabay.com / Luftika.rs
Lifestyle

Kako da budete srećni na poslu koji mrzite?

Da li pritiskate snooze dugme iznova i iznova od ponedeljka do petka? Da li vam se nakon pauze za doručak do polaska kući čini kao čitava večnost? Da li vam je muka svaki dana na putu do posla? Da li vas hvata napad panike pri samoj pomisli na kancelariju?

Ako ste odgovorili sa „Da“ na bilo koje od postavljenih pitanja, a posebno na sva, definitivno mrzite svoj posao. Ali niko još ne ostavlja posao dok definitivno ne nađe neki drugi, naravno bolji posao. Pa šta onda raditi kako bi preživeli na poslu i olakšali malo sebi?

Saznajte zašto ste nesrećni

Ljudi obične ne znaju i ne razmišljaju zbog čega su zapravo nesrećni, šta je uzrok tome. I kao i za svaki problem i za njega postoji rešenje. Uzmite vreme da razmislite šta vas čini nesrećnim. Napišite uzroke na papir, a pored njih da li je rešenje u vašim rukama tj da li možete da utičete na to, ili vaš šef ili rešenje ne postoji. Ako postoji rešenje, napravite plan i sedite sa šefom i porazgovarajte o tome. Problem koji postoji a mislite da je sastavni deom posla moguće da ima rešenje, a da niste bilini svesni toga.

posao-dosada
Youtube printscreen

Podsetite se zašto ste tamo

Mnogi moraju da ostanu na poslu iz raznih razloga, možda im se supružnik vraća na studije, ili ima kredit ili hipoteku, ili zbog zdravstvenog osiguranja. Ako je to i kod vas slučaj onda se fokusirajte na pozitivne strane svog posla, kao što je stabilnost koju imate ili fleksibilnost radnog vremena.

Odvojte vreme za sebe

Ukoliko ste nesrećni na poslu, važno je da odvojite vreme za sebe ili vreme kada nećete razmišljati o poslu. Pronađite vreme da se bavite hobijem ili nekim stvarima koje volite, vidite se sa ljudima koje volite i koji su vam važni u životu. Više se okrenite ka ostvarivanju ličnih ciljeva. Kada raščistite u svojoj glavi i sami sa sobom i dođete sa novim pogledima na svet u kancelariju je nekada sasvim dovoljno da počnete ispočetka i da vam situacoja bude podnošljiva.

dosadan-posao
Youtube printscreen

Uvek imajte na umu više ciljeve

Kada stalno imate na umu da vam je sadašnji posao samo stepenik više ka postizanju nekih dugoročnih ciljeva, mnogo je lakše pregurati dan. Vaš cilj može biti dobijanje određenih veština, unapređenje, ušteda, štagod da je, podsećajte se s vremena na vreme i proveravajte da li napredujete i da li ste bliže ka ostvarivanju postavljenih ciljeva.

Izvor: forbes.com

Pročitajte kako pronaći posao u 21. veku

Luftika

Milica Popić

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow