Recepti

Kafe sa 3 kontinenta – Kafeterija

Dok šetate centom grada, pažnju će vam sigurno privući nedavno otvoreni kafić jednostavnog naziva Kafeterija. Ukoliko odlučite da svratite ovde, dočekaće vas ljubazno osoblje koje će vam odmah doneti flašu vode sa nanom kako biste se osvežili. Ukoliko se dvoumite šta da naručite, oni će vam rado dati savet ili preporuku.

kafeterija-3

U svojoj ponudi imaju veliki broj arabica kafa. Tu su kafe iz Kenije, Etipije, Indije, Brazila, Kolumbije, Gvatemale… Ovde možete da popijete i izvanredan kapućino. U vrelim letnjim danima gosti se obično odlučuju za hladne kafe, moku ili espreso. Na meniju Kafeterije primetićete i Kopi Luvak, najskuplju kafu na svetu.

kafeterija-1

Kafeterija nije samo mesto za „kofeinske zavisnike“, pošto ovde možete da naručite i kafu bez kofeina. Osim toga, u ovom lokalu možete da popijete i čaj, ceđene sokove, šejkove ili limunade. Ako imate neku posebnu želju, možete i sami da osmislite sastojke koji će ići u vaš ceđeni sok. Limunada može da bude klasična ili od marakuje, maline i breskve. Ukoliko niste raspoloženi za limunadu, možda će vam prijati limunada, koja je idealno osveženje, pošto u sebi sadrži i mentu.

kafeterija-2

Prošetajte do ovog kafića, popijte neku ukusnu kafu ili osvežavajući sok i uživajte u prijatnoj atmosferi.

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

80 Shares
Share via
Copy link