neurednost-sto-kancelarija-telefoniranje
Foto: abcnews.go.com
Lifestyle

Kada bi vaš radni sto umeo da govori

U kancelariji imate sopstveni sto koji ne morate da delite ni sa kim drugim? Pa pravi ste srećnik! Međutim,vaš sto je non stop u neredu. Sada shvatate da kolega iz popodnevne smene nije bio taj koji je bio neuredan.

Počinjete da se gušite u gomili razbacanih olovaka, papira i shvatate da je u džumusu teško raditi. Izdvojte jedan dan pa ostanite duže na poslu kako biste mogli da sredite vaš kancelarijski sto. Obavezno se javite ukućanima da ćete kasniti, pošto sređivanje može da potraje.

organajzer-radni-sto-urednost
Foto: modishandmain.com

Prvo što treba da uradite jeste da šolje od kafe vratite u kuhinju. Ništa ne daje toliko ružnu sliku o vama nego nagomilane prljave šolje. Potom ispraznite fioke. Pobacajte sve što vam ne treba – sortiranje bitnog od nebitnog će najverovatnije oduzeti najviše vremena. Fioke usisajte ili prebrišite. U prodavnicama možete kupiti organajzer sa pregradama u koji ćete poslagati olovke, hemijske, čiode. Takođe, u tu svrhu mogu poslužiti i posude za pravljenje leda, kao i stare kutije od jaja.

Pre nekoliko godina su kutije za nakit bile pravi hit, pa s toga verujemo da i vi u kući imate jednu koja je višak. One su vrlo pogodne za odlaganje spajalica, gumica, selotejpa. Ukoliko imate više takvih kutijica, obavezno naznačite šta se u njima nalazi kako bi vam posle bilo lakše da nađete to što vam treba.

kancelarijski-sto-kancelarija

Kako biste uneli malo vedrine u vaš radni prostor koristite blokčiće u veselim bojama, takođe stare konzerve uz malo mašte kreativnosti mogu postati divni držači olovki, markera. Na stolu pri ruci neka se nađu samo najbitnije i najčešće upotrebljavane stvari.

Facikle su must have u svakom kancelarijskom poslu. Koristite više različitih boja, tako će vam biti lakše da upamtite šta se u kom folderu nalazi.

Kada se otarasite stvari koja vam nisu potrebna, iznenadićete se sa koliko sada prostora raspolažete i koliko se zapravo lakše diše. Sada imate mesta i za jednu vazu sa sveže rezanim cvećem, a ukoliko se bojite da ćete je možda srušiti, bolje je da kupite saksijsko cveće ili da napravite sopstveni terarijum.

uredan-sto-laptop
Foto: askannamoseley.com

Naravno, možete dodati i neki lep ukras ili ram za sliku, samo pazite, nemojte preterivati sa tim stvarima.

Ono što mnogima predstavlja noću moru jesu zamršeni kablovi. Em što ružne ambijent, em se vrlo lako može zapeti za njih. Koristite pvc vezice kako biste svezali kablove. Takođe, na svaki kabel pomću selotejpa i parčeta papira napišite od kojeg je uređaja, da slučajno ne pogrešite i izvučete onaj koji ni u kom slučaju niste smeli.

Kablove, kompujter i tastaturu prebrišite uz pomoć vate i apotekarskog alkohola. Niste ni svesni koliko se prljavštine može tu nagomilati.

Posadite mali začinski vrt u kuhinji

Sada će ceo vaš radni prostor odisati čistoćom, biće lep, uredan i vama će obavljanje svakodnevnog posla biti mnogo lepše i lakše. Bitno je da vam organizovanost pređe u naviku, da ono što se uzeli vratite na mesto i da nepotrebne stvari odmah bacite u đubre.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Anita Čolak

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share