Magazin Srbija

“U Zabelu ne bih poslala ni bagru koja me je kidnapovala i utamničila” (VIDEO)

jovana popovic zabela

Kikinđanka Jovana Popović provela je 20 dana u požarevačkoj Zabeli, nakon što joj je prećutno propisana samoizolacija po povratku iz Crne Gore. Ta mera joj nikada nije zvanično izrečena, a Jovana se u Srbiju vratila pre uvođenja vanrednog stanja u zemlji.

Iako želi povratak u normalu posle puštanja iz pritvora, Jovana na Tviteru ističe da se Zabelom ne bi svetila ni onima koji su je zatvorili.

“Dragi prijatelji, iako želim povratak u normalu, potpuno sam u krivičnom postupku. Uskoro će biti opširnijih intervjua, ali samo za vas u video dnevniku ‘Zabela do bola’ – kratki, amaterski, prikaz mojih prvih utisaka.”

Vreme provedeno u Zabeli Jovana opisuje kao užasno, neljudski i ističe “ne ponovilo se”.

“Zabelom se ne bih svetila ni bagri koja me je kidnapovala i utamničila 20 dana”, poručila je u video poruci objavljenoj na Tviteru, a preneo 021.

Kaže da je sreća u njenoj nesreći to što Kikinda nema srednju muzičku školu zbog čega se vrlo rano, posle osnovne škole, odvojila od porodice i što nije bila student i đak “rasipnik”, već skromnih mogućnosti, pa su “bilo kakav ležaj i hrana ok”.

Jovana, autorka antirežimske pesme “Bagra”, pritvorena je 24. marta zbog kršenja mere samoizolacije posle povratka iz inostranstva, a iz pritvora u Zabeli puštena je 13. aprila posle reakcije javnosti.

Udruženje za zaštitu zakonitosti i ustavnosti je saopštilo da se tužilaštvo žalilo na oslobađanje iz pritvora Jovane Popović, iako, po njihovim rečima, ne postoji nijedan formalan i logičan razlog za pritvorom.

Toliko poštujem pravilo „ostani kod kuće“ da sam sebe i decu nagradila vožnjom od 18km

39 Shares
Share via
Copy link