Magazin Novi Sad

Jovanu Darabošu vandali polomili gitaru, Tate Novosađani mu poklonili novu

jovan-i-andrija-1

Ulični svirač Jovan Daraboš uvek je na novosadskim ulicama i raspoložen da svoje sugrađane uveseli zvucima gitare. Bar je tako bilo do početka prošle nedelje, kada su mu nepoznati huligani slomili gitaru, što je Jovana ostavilo bez jedinih primanja.

Njegov takoreći komšija Igor Petranek, član Fejsbuk grupe „Tate Novosađani”, odlučio je da mu pokloni jednu svoju staru gitaru ne bi li „premostio” dok ne nabavi drugu, bolju, javlja Dnevnik.

– Razmišljao sam kako mogu da mu pomognem i onda sam na Fejsbuk grupi pozvao i ostale očeve da se priključe akciji skupljanja novca i oko 40 njih se odazvalo – priča Igor.

– Posle dva dana imao sam oko 50 evra na računu, a juče 45.200 dinara. Svako je uplatio naspram svojih mogućnosti i dogovorili smo se da mu kupimo gitaru i sve ono što mu uz nju treba.

Tako su otišli u prodavnicu muzičke opreme „Stringer”, gde su našli odgovarajuću gitaru, kaiš za nju, žice i torbu koju su dobili na popustu. Ostalo je još nešto novca na Igorovom računu i, kako kaže, on će poslužiti za neku sledeću akciju.

– Lomljenje gitare je vandalski čin i nismo ponosni na to, ali jesmo ponosni na ovo što smo mi uradili – kaže naš sagovornik, vraćajući veru u ljude.

Braća Daraboš – novosadski ulični svirači

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

4.4K Shares
4.4K Shares
Share via
Copy link