Azijska kuhinja može biti neverovatno ukusna, ali u nekim slučajevima i izrazito opasna po život.
Muškarac (82) u Južnoj Koreji imao je srčani udar nakon što je počeo da se guši komadom „žive hobotnice“ ili san-nakji, lokalnog specijaliteta koji se pravi od sveže odsečenih pipaka koji se i dalje migolje.
Spasilačka služba u gradu Gvangdžuu, na jugu zemlje, primila je u ponedeljak ujutro poziv u kojem je navedeno da je komad san-nakjia zapeo u grlo čoveku.
– Kad su hitne službe stigle na lice mesta, čovek je imao srčani udar, a oni su izvršili oživljavanje – rekao je zvaničnik i dodao da je njihov pokušaj spasavanja tog čoveka bio neuspešan.
San-nakji je jelo od male hobotnice koja se iseče i služi sirova, a često se jede u obalskim područjima Južne Koreje ili na lokalnim pijacama.
CNN navodi da je reč o jednom od najopasnijih jela na svetu.
Opasni deo obroka dolazi kada osoba pokuša da proguta pipak, jer on može da se zalepi za obraze ili grlo, pri čemu je opasnost od gušenja poprilično velika.
Svake godine san-nakji ubije u proseku šest ljudi u Južnoj Koreji.
Izvor: Kurir.rs/CNN/Dnevnik.hr
Srpski kardiolozi otkrivaju koju hranu nikako ne jedu, ove namirnice su „smrt“ za srce i krvotok
Dodaj komentar